Simulare de accident aviatic la Aeroportul Avram Iancu

Foto: Dan Bodea

Un exerciţiu de simulare a unui accident aviatic va fi organizat în 18 noiembrie, între orele 10.00 şi 11.30, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj.  În cadrul acestuia, vor interveni structurile abilitate pentru intervenţie în cazul unui accident aviatic al unei aeronave, care ar fi surprinsă de un fenomen natural atipic, respectiv un cutremur,   în momentul în care aceasta aterizează pe pista aeroportului clujean.

Echipele de intervenţie vor fi compuse din autospeciale pentru stingere a incendiilor, de descarcerare şi catastrofe naturale, pentru asistenţa medicală de urgenţă, triaj şi transport al victimelor, suport logistic, conducere şi comandă, etc.

Simularea va cuprinde operaţiuni de delimitare a zonei accidentului, stingere a incendiilor, căutarea şi salvarea victimelor, acordarea asistenţei medicale de urgenţă, triajul şi transportul victimelor la unităţile spitaliceşti din apropiere. Organizatorii exerciţiului transmit că vor fi folosite mijloace acustice şi vizuale pentru deplasarea echipajelor la locul incidentului simulat, precum şi pentru trasportul persoanelor, presupuse a fi rănite, la unităţile spitaliceşti din localitate, cu un număr ridicat de ambulanţe, încât să se poată cuantifica timpul real pentru desfăşurarea acestor operaţiuni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu