Sentinţă definitivă: Cartierul Tineretului nu se poate transforma în parc fotovoltaic

Reconversia Cartierului Tineretului din proiect imobiliar într-un parc fotovoltaic a fost blocată definitiv de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Instanța a anulat definitiv și irevocabil hotărârea AGA nr. 3/5 iulie 2011 a SC Cartierul Tineretului Cluj SRL, prin care cota-parte de 49% deținută de Polus Real Estate era cesionată cu titlu gratuit către SC Green Energy Napoca SRL, companie deţinută de omul de afaceri Pászkány Árpád.

Potrivit reprezentanţilor Polus Real Estate, această decizie permite acționarilor majoritari să continue dezvoltarea unuia dintre cele mai mari și mai moderne proiecte imobiliare din România și protejează investiția de 8 milioane de euro deja făcută de către aceștia. Aceştia au susşinut în faţa instanţei că deşi Consiliul Local Cluj-Napoca (CL), partenerul SC Polus Real Estate SRL în proiectul „Cartierul Tineretului”, a fost înștiințat de revocarea fostului director Sebők Andrea Betty (căreia hotărârea de revocare i-a fost comunicată prin executor judecătoresc) CL a acceptat în continuare valabilitatea declarațiilor făcute de ea sau de către mandatarii săi. Aceste declarații s-au făcut fără acordul acționarilor majoritari ai Polus Real Estate și contrar voinței acestora, fără nici un mandat legal, de către persoane care nu aveau dreptul să reprezinte compania în fața administrație locale. Aceste semnături și declarații, pe lângă faptul că sunt lovite de nulitate și nu pot avea efecte legale, ar putea avea și aspecte de natură penală, în raport cu daunele produse.

„Conducerea Polus Real Estate a avut mereu încredere că autoritățile române vor trage la rândul lor această concluzie evidentă, care reiese din litigiul civil. De asemenea, noi am informat deja publicul că mai mult de 8 milioane de euro sunt investite în pregătirea și planificarea acestui proiect imobiliar, sumă care ar fi fost pierdută în întregime în cazul în care proprietățile din Cartierul Tineretului ar fi fost transferate în mod ilegal”, a declarat Csiszér Lajos Péter, directorul companiei.

Pentru a-și proteja investiția, Polus Real Estate a pornit procedura de dizolvare și de lichidare a SC Cartier Tineretului Cluj SRL, litigiu care a fost suspendat până la recenta decizie, definitivă și irevocabilă, a Curții de Apel Târgu Mureș.

În prezent, Polus Real Estate intenționează să continue procesul și va continua să ia toate măsurile legale necesare pentru a se asigura că toate permisele de construcție neautorizate vor fi anulate, investițiile în viitor protejate, iar planurile originale de investiții imobiliare vor fi puse în aplicare. „Polus Real Estate Polus salută decizia Curții de Apel, care – pentru de a doua oară – constată nulitatea absolută a unei decizii ilegale a companiei SC Cartierul Tineretului Cluj SRL. Acest lucru aduce înapoi România pe harta de dezvoltare europeană și va consolida încrederea în piață locală”, a declarat Csiszér Lajos Péter.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu