Seniorii Clujului, sărbătoriți cu mare fast de primărie

Domnii și-au luat la dans partenerele, în amintirea vremurilor când reumatismul era doar o glumă bună.

Pentru o seară, cei mai vârstnici dintre clujeni au lăsat acasă durerile de spate, reumatismul sau nemulțumirile legate de pensiile prea mici, au îmbrăcat hainele de sărbătoare și braț-la-braț, au pășit în sălile hotelului Grand Napoca, unde autoritățile locale le-au pregătit un bal cu ocazia Zilei Pensionarilor cum doar în tinerețe au mai văzut.

Doamnele au adoptat ținute elegante, pălăriile de toate felurile fiind piesa de rezistență a garderobelor, în timp ce seniorii și-au scos de la naftalină cele mai elegante costume, totul pentru o seară de neuitat, cu muzică populară live, mâncăruri alese și băutri dintre cele mai fine.

Pentru sutele de pensionari veniți la bal, autoritățile locale au pregătit meniuri în valoare de 70 de lei de persoană, concerte live de muzică populară, comedianți și ansambluri de dansuri populare.  Seniorii, , aleși din rândul membrilor cluburilor de pensionari din Cluj-Napoca, au fost întâmpinați de edilul clujean, Emil Boc, care le-a mulțumit pentru aportul lor la dezvoltarea orașului și i-a încurajat să fie o parte cât mai activă în viața orașului.

Boc le-a ținut și o scurtă lecție de administrație, explicându-le pensionarilor, printre runde de aplauze, că autoritățile locale vor încerca să le facă traiul cât mai ușor, după care s-a pozat alături doamnele care au făcut coadă în speranța că vor putea imortaliza acest moment și a dat mâna cu domnii care pe de-o parte l-au felicitat pentru activitatea sa și pe de altă parte l-au sfătuit în unele probleme ale orașului, Emil Boc dând ascultare, cu mare atenție și înțelegere, tuturor.

„Foarte bine s-a gândit primarul pentru noi. E foarte frumos, muzica e excelentă. O să și dansăm dacă ne-or ține încheieturile. Chiar acum m-am întâlnit cu niște prietenii pe care nu i-am mai văzut de foarte mult timp”, ne-a mărturisit domnul Ioan.

Doamna Maria în schimb, este la prima participare la Balul Pensionarilor și este foarte încântată de mâncarea pregătită de bucătarii hotelului de patru stele, dar și de atmosfera tinerească de la eveniment: „Sunt pentru prima oară aici, dar mă simt foarte bine. Suntem aici un colectiv bun, prieteni de-o viață, povestim, ne amintim lucruri din tinerețe, este muzică bună, mâncare foarte bună. E super. Pentru noi, pensionarii, e foarte bine. Abia aștept să începem să dansăm”, spune doamna Maria.

Imediat după încheierea discursurilor, s-a dat drumul la muzică și joc, seniorii invitând în ring doamnele imediat după servirea aperitivelor, catalogate drept delicioase de către invitați.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu