Se anunță un nou protest împotriva Guvernului. La Cluj, întâlnirea e în fața Prefecturii

Organizatorii protestului de sambata au ilustrat pagina de Facebook a protestului cu o imagine emblematica a Revolutiei clujene din 1989

Clujenii care vor să își arate nemulțumirea față de măsurile actualei guvernări sunt chemați din nou în stradă sâmbătă, 12 mai, de la ora 18, în fața Prefecturii. 

Evenimentul „Vrem Europa, nu dictatură” a fost creat pe Facebook de organizația „Declic” și comunitățile „Corupția ucide” și „Umbrela Anticoropție Cluj”. „În 12 Mai, Clujul va fi din nou alături de Capitală și de celelalte orașe din țară pentru a ne apară împreună șansele unui Viitor civilizat și european! Drumul spre democrație a fost lung, și suntem conștienți de efortul care a stat în spatele fiecărui pas făcut înainte de România pentru a deveni un stat de drept.(…)Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene.
Suntem generația care le prețuieste și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!”, au postat organizatorii.

Au fost invocate „acțiunile antidemocratice ale PSD-ALDE” cum ar fi tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiției și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, reprimarea dreptului la protest sau schimbarea legilor „cu dispreț față de procedurile parlamentare firești și față de consultarea publică”. Acțiunea de protest se referă, de asemenea, și la sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.

Manifestarea trebuia să aiba ca punct de plecare Piața Unirii din Cluj-Napoca, însă ulterior s-a anunțat schimbarea cu zona Prefecturii, deoarece în același lor are loc evenimentul The Color Run. 

Proteste similare vor avea loc în același timp în Piața Victoriei din București, în Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova ori Satu Mare. Se anunță, vor scanda în stradă „Europa, nu dictatură” comunități românești din Spania, Italia, Irlanda, Anglia, Franța sau Germania.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu