Scandalul exproprierilor de la Aeroport continuă

Reprezentanţii Consiliul Judeţean Cluj susţin că plângerile penale depuse împotriva instituţiei de către doi proprietari de terenuri din zona aeroportului nu sunt justificate. Oamenii reclamau amplasarea abuzivă, pe terenurilor pe care le au în proprietate, a mai multor balize luminoase aferente noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

În schimb cei de la CJ Cluj afirmă că este vorba doar despre trenurile învecinate. „Identificarea proprietarilor parcelelor de teren necesare a fi expropriate la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost efectuată de către societatea S.C. Geo Earth S.R.L. Bucureşti. Aceasta a predat către Consiliul Judeţean Cluj planul cu parcelele de teren necesare a fi expropriate pentru construirea pistei de decolare-aterizare 07-25, plan întocmit pe baza planurilor parcelare analogice deţinute de Primaria Municipiului Cluj-Napoca şi Primăria Comunei Apahida şi a documentaţiilor cadastrale avizate, până la data respectivă, de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj. Ulterior, a fost efectuată suprapunerea în coordonate topografice a poziţiei stâlpilor de balizaj aferenţi sistemului luminos de apropiere 25 (înspre Apahida) peste planul parcelar pus la dispoziţie de către S.C. Geo Earth S.R.L., fiind identificate astfel parcelele necesare a fi expropriate pentru această etapă. Astfel, parcelele necesare amplasării stâlpilor de balizaj, conform planului parcelar, au fost expropriate prin hotărârile Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/29 aprilie 2013, modificată de Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 161/27 mai 2013, iar sumele reprezentând despăgubirile prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 232/11 iulie 2013.

În ceea ce priveşte parcelele de teren aflate în proprietatea reclamanţilor, acestea se învecinează în partea de sud cu parcelele expropriate, parcele pe care nu sunt amplasaţi stâlpii aferenţi sistemului luminos de apropiere 25. În acest context, subliniem faptul că terenurile celor doi reclamanţi nu au fost afectate în niciun fel de amplasarea acestor balize luminoase, astfel încât plângerile penale ale acestora referitoare la tulburarea de posesie şi la distrugere nu se justifică şi nu au un obiect real”, se arată în comunicatul de presă al CJ Cluj.

Săptămâna trecută la inaugurarea pistei aeroportului clujean mai mulţi propritari din zonă, expropriaţi, au protestat nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu