Scandal pe taxa RATUC. Consilierii USL au votat împotrivă şi au părăsit sala

Scandal de proporţii în şedinţa de Consiliul Local Cluj-Napoca la discutarea proiectului de instituire a unei taxe speciale de transport local. De cota de 6, 65% urma să beneficieze RATUC, iar banii trebuiau folosiţi pentru achiziția unor mijloace de transport public moderne cu un confort sporit, mai puțin poluante și cu un consum energetic redus.

Primarul Emil Boc a subliniat în plenul Consiliului Local că noua taxă nu va modifica preţul biletelor şi abonamentelor. Consilierii USL au solicitat însă amânarea acestui proiect, iar discuţiile au durat mai bine de o oră. În final, proiectul a fost respins. Rezultatul votului l-a nemulţumit însă pe primar care i-a atacat pe cei din opoziţie spunând că în acest fel consilierii USL ajută firma Fany. „Vă bateţi joc de oamenii din Floreşti, Apahida şi restul localităţilor din zona metropolitană. Unii îmi cer trasee prin oraş ca să aglomerăm şi mai mult traficul. Vă arăt dosarul de la Tribunal ca să vedeţi că la referendum aţi plimbat oamenii la secţii de votare cu autobuzele Fany şi acum vreţi să împiedicaţi cumpărarea de mijloace de transport noi”, a spus nemulţumit Boc. Liderul grupului de consilieri PSD, Claudia Anastase a cerut un drept la replică, dar nu i s-a acordat cuvântul. Ca urmare toţi consilierii USL au părăsit şedinţa.

Consilierii PDL au ieşit la atac

“Consilierii USL au adus în discuţie argumente care vin să sprijine companiile private de transport în defavoarea RATUC, punând astfel piedici dezvoltării unui sistem integrat de transport în comun la nivel metropolitan. Aceasta este o nouă confirmare a politicii USL de a bloca accesul unui transport civilizat în comunele din jurul oraşului, Floreşti, Chinteni, Apahida, Baciu, Ciurila etc. Consilierii USL au avut tupeul de a cere accesul companiilor private de transport, companii “de casă”, folosite în campanii pentru turism electoral, în staţiile RATUC, urmând astfel să aglomereze şi mai mult oraşul şi să folosească amenajările făcute din bani publici pentru satisfacerea unor interese private. Regretăm faptul că unii dintre aleşii clujenilor au pus interesul politic şi privat deasupra interesului public”, se arată în comunicatul PDL Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu