Scădere drastică a chiriei la apartamentele cu trei camere

În cartierul Mănăștur, chiria unui apartament cu trei camere pornește de la 200 de euro pe lună/ Foto: presalocala.com

Chiriile solicitate de proprietarii de apartamente și garsoniere din marile oraşe ale ţarii au avut evoluţii diferite în ultimul an, de la creşteri de 70 euro (28%) până la scăderi de 50 euro (17%), în funcţie de zone şi tipul locuinţelor, conform mediafax.ro

În municipiul Cluj-Napoca, chiriile pentru garsonierele din cartierul Mănăștur pornesc acum de la 150 de euro pe lună, faţă de 160 de euro pe lună, cât era în aceeași perioadă a anului trecut. Închirierea unui apartament cu două camere în aceeași zonă a orașului se poate face acum cu 170 de euro, față de 200 de euro, cât era respectiva chirie în vara anului precedent. Cea mai mare scădere se înregistrează în zona locuinţelor tricamerale, unde față de anul trecut când chiria ajungea la 275 de euro, acum, preţurile pornesc de la 200 de euro pe lună.

Un alt exemplu este cartierul Zorilor, unde tendinţa de scădere a chiriilor se menţine doar la nivelul locuințelor cu o singură cameră. În 2012, o garsonieră se putea închiria cu 180 de euro, iar în vara acestui an, prețul nu depășește 160 de euro. Dacă anul trecut, chiria unui apartament cu două camere ajungea în Zorilor la 190 de euro, acum se remarcă o tendință de creștere a prețului de pâna la 235 de euro pe lună. Singurul segment unde chiria nu a cunoscut fluctuații este în sectorul locuințelor cu trei camere, prețul fiind în continuare de 300 de euro pe lună.

Distribuie:

Postaţi un comentariu