Salina Turda: Proiecție de film la 80 de metri sub pământ

Amfiteatrul de la Salina Turda/ Foto: novanews.ro

Salina Turda va găzdui pentru prima dată o proiecție de film, evenimentul având rolul de a readuce bucuria trăirii experienței cinematografice într-un oraș în care marile ecrane au fost date uitării. Cinefilii vor putea viziona pelicula sârbo-croato-franceză, Până în zori, vineri, 9 august, de la ora 18.00, în amfiteatrul minei Rudolf. Participarea la proiecție este permisă tuturor vizitatorilor salinei, pe baza biletului de intare.

„Odată cu închiderea cinematografului din Turda, s-a pierdut unul dintre elementele care dădeau viață orașului. De aceea, prin seria de proiecții pe care le vom organiza în salină, vom încerca să readucem filmul pe agenda locuitorilor urbei. Peliculele pe care le-am ales pentru difuzare vor avea, în același timp, și o funcție de educare a publicului datorită subiectelor abordate și a problemelor pe care le ridică. Acest eveniment s-a născut din dorința de a da încă o întrebuințare salinei, aceea de spațiu cultural în care oamenii își petrec timpul în mod plăcut.”, a declarat Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda.

Filmul sârbului Goran Paskaljevic, Până în zori (2012), distins cu Premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Film Palm Springs din California.
Proiecția va avea loc în amfiteatrul minei Rudolf, la 80 de metri sub pământ, și va avea o durată de 78 de minute.
Vă dorim vizionare plăcută!
Următorul film se va difuza în Salina Turda în 16 august.

Salina Turda este una dintre cele vizitate atracții turistice din Transilvania, fiind singurul obiectiv de acest tip din România, după ce a trecut printr-un amplu proces de reamenajare între 2008 și 2010, în urma unei investiții de aproape șase milioane de euro. Deschisă publicului din 1992, salina este dotată și cu un staționar pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii. De la deschidere Salina Turda a fost vizitată de aprox. 2 milioane de turiști români și străini.

Distribuie:

Postaţi un comentariu