S-au strâns 2.000 de semnături pentru petiția „Semnează pentru cel mai mare parc al Clujului”

Petiția pentru Parcul Între Lacuri propusă de grupul „SOS Lacurile Gheorgheni” a ajuns la 2.000 de semnături, conform unui comunicat de presă emis de respectivul grup.

Câștigătorii Crosului Companiilor de anul trecut la proba individuală feminină și masculină, Ioana Mica și Adi Dohotaru, vor alerga duminică, 19 septembrie 2013, ora 10.00, cu pornire din Piața Unirii, pentru cauza Parcului Între Lacuri. Membrii cauzei vor populariza ideea parcului la cel mai mare cros al alergătorilor amatori din Cluj pentru a ajunge la 2.500 de semnături și pentru a fixa apoi o întâlnire cu primarul Emil Boc, membri ai Consiliului Local și funcționari din primărie cu scopul de a vedea cu claritate răspunsul autorităților la propunerea de parc.

„Primăria e foarte interesată să realizeze cât mai multe spații verzi în oraș. Am cerut o evidență de la Domeniul Public pentru a stabili ce terenuri avem în zonă și să vedem apoi ce se poate face cu proprietarii privați”, a spus în comunicat Ligia Subțirică, arhitectul-șef al orașului.

De asemenea, Adi Dohotaru,  publicist, alergător și membru SOS, a declarat că respectivul cros este este o competiție simbolică pentru concurența existentă pe piață. „Este o piață ideală pentru că aici nu fură nimeni startul, nu se dopează, nu este ajutat de stat să câștige sau să monopolizeze competiția. Apoi, solidaritatea echipelor și fair play-ul lor se vede admirabil din modul în care se încurajează coechipierii între ei. Așa cum am câștigat anul trecut pentru cauza „Salvați Roșia Montană”, îmi propun să câștig anul acesta pentru cauza „Parcului Între Lacuri”, a mărturisit Adi.

„Bătălia câștigată a stopării traficului auto în jurul primului lac ne dă resurse pentru mai departe. Obiectivul e clar, traseul mai puțin. E nevoie de susținători și idei, de forțe proaspete, de alternative pentru un Cluj gri și lipsit de viață. E nevoie de un Parc Între Lacuri, de un plămân verde într-un corp anchilozat, stresat și obosit, cu circulațiile blocate în intersecții, articulațiile betonate, creierul lipsit de oxigen și imaginație”, a adăugat Ioana Mica, arhitectă, alergătoare și membră SOS.

Membrii grupului SOS vă așteaptă toți clujenii, duminică, în Piața Unirii, cu o semnătură pe petiție pentru Parcul Între Lacuri (parcul pentru partea de est a orașului), care este de cinici ori mai mare decât Parcul Central și are o infrastructură pietonală, biciclistă și pentru alergători de aproape 10 km.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Adi Dohotaru says:

    Crosul e duminică, 22 septembrie, din neglijență am pomenit 19, iar petiția poate fi semnată aici: http://www.petitieonline.com/semneaz_pentru_amenajarea_celui_mai_mare_parc_al_clujului

Postaţi un comentariu