S-a decis: studenţii clujeni vor avea reduceri pe două linii

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat în şedinţa de astăzi hotărârea prin care reducerile aplicate abonamentelor pentru studenţi se extind la două linii. Astfel dacă până acum preţul de 60 de lei  pe o linie a unui abonament era suportat 50% de primărie şi 50% de universităţi sau în cazul celor de la taxă chiar de către studenţi, acelaşi preţ va fi subvenţionat în acelaşi fel pentru două linii.

“Primăria va plăti ca şi până acum 30 de lei, universităţile vor acoperi tot 30 de lei sau în cazul studenţilor de la taxă plătesc ei 30 de lei. dar studenţii pot circula la acelaşi preţ pe două linii”, a precizat primarul Emil Boc.

“Efortul financiar nu creşte nici pentru bugetul local, nici pentru universităţi. Iar abonamentul pe două linii vine ca un bonus pentru studenţi. Noi am avut în ultimele săptămâni discuţii cu direcţiile economice ale universităţilor. Toţi, mai puţin USAMV au spus că menţin plata de 30 de lei. Cei de la USAMV au spus că trebuie să analizeze bugetul de care mai dispun pentru acest an. Dar precizez şi subliniez, nu au spus nu”, a precizat directorul RATUC, Liviu Neag.

După discuţii prelungite, consilierii au votat în final în unanimitate proiectul în forma propusă iniţial.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu