România-Ungaria, faza: unde punem de-o pace?

Foto: Dan Bodea

După episodul dur al meciului de fotbal şi declaraţiile războinice de-o parte şi de alta ale celor două ţări, iată că universitarii clujeni vin să dea o lecţie de civilitate. Ei au făcut un parteneriat menit să umple golul creat de evenimente şi politici neinspirate. Universitatea Babeş-Bolyai a semnat zilele acestea, în premieră, un acord cadru pentru programe masterale, de tip diplomă dublă, cu Universitatea Eötvös Lórand (ELTE) din Budapesta, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din Ungaria. Acordul semnat oferă posibilitatea studenţilor UBB să studieze şi să participe la stagii de practică în Ungaria. Diploma dublă reprezintă recunoaşterea Universităţii Babeş-Bolyai la un înalt nivel European.

Pe lângă semnarea acordului, delegaţia UBB compusă din rectorul acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, prorectorii prof. univ. dr. Călin Rus, prof. univ. dr. Ladislau Nagy şi conf. univ. dr. Anna Soós, a vizitat Catedra de Limbă şi Literatură română de la ELTE.

În cadrul acestei vizite rectorul Universităţii Babeş-Bolyai a susţinut o comunicare ştiinţifică la Catedra de Istorie a Universităţii din Budapesta, cu titlul , , Regimul de stări în Transilvania”.
Vizita oficială a implicat şi participarea delegaţiei UBB la deschiderea festivă a anului academic la universitatea parteneră.

Distribuie:

Postaţi un comentariu