Rețeaua îngerilor. Organizaţia Prison Fellowship România oferă cadouri copiilor deținuților din județul Cluj

La fel cum industria de consum se înstăpâneşte peste sărbătoarea Crăciunului şi actele de caritate de sfârşit de an se  profesionalizează în România. Iar în mai proaspătul evidenţiat domeniu al carităţii, nu întâmplător, la Cluj,   în avangardă se află cea mai prosperă industrie a oraşului, cea de IT.

Firmele din industria IT sunt printre cei mai generoşi contributori ai organizaţiilor şi fundaţiilor de caritate clujene, spun reprezentanţii acestora. Donaţiile firmelor de înaltă tehnologie, chiar dacă sunt consistente, sunt mai rar mediatizate pentru că cel mai adesea ele cer confidenţialitate. Tinereţea, bunăstarea şi o abordare pozitivă a vieţii încurajează comportamentul altruist al managerilor şi lucrătorilor din IT şi fac din ei, în general, actori sociali mai implicaţi.

IT-ul nu are desigur monopol pe altruism. Atmosfera de sărbătoare a Crăciunului, spun sociologii, contribuie la amplificarea comportamentului caritabil şi, cel puţin la Cluj, acest lucru se vede. Cu fiecare an, oraşul se deschide tot mai mult şi inventiv spre nevoile celor defavorizaţi. În acest număr,   Transilvania Reporter face o incursiune în lumea relativ nouă a carităţii, inventariind acţiunile de binefacere din preajma sărbătorilor. Acţiuni care îi aduc câteva clipe în luminile rampei pe cei care nu au parte de aşa ceva decât arareori şi care, potrivit specialiştilor, sunt benefice nu doar celor care primesc, ci şi celor care dăruiesc. Dăruind, avem sentimentul că suntem mai buni, devenind astfel mai buni, spune sociologul Dan Chiribucă.

[do_widget “Easy Related Posts” ]

Rețeaua îngerilor

Organizaţia Prison Fellowship România va oferi cadouri copiilor deținuților din județul Cluj cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prin intermediul programului „Rețeaua îngerilor”. „Fiecare copil are o poveste, însă pentru 16.764 de copii din România, această poveste este una despre abandon, singurătate şi ruşine pentru că unul din părinţi se află în închisoare. Cu un gest mic, putem să schimbăm lumea-ntreagă a unui suflet de copil, ce aşteaptă cu disperare reîntâlnirea cu părintele său”, spun organizatorii campaniei. Vor primi cadouri peste 200 de copii din județul Cluj. „Această campanie este cea mai importantă pe care o desfășurăm. Rețeaua îngerilor a început în 2009. Primim cadouri din străinătate, dar strângem de asemenea și fonduri de la cei care doresc să doneze”, a spus Andrei Gherman.

Pentru donații: Andrei Gherman (tel: 0748 196 827), Ripa Leda (tel: 0757184763)

Postaţi un comentariu