Afli cu ce circuli în Cluj Napoca, direct de pe Google

Începând de astăzi, Google Maps Transit ne ajută să ne deplasăm prin oraș fără prea multe bătăi de cap. (foto: google maps)

Greoaia pagina de web a Regiei Autonome de Transport Urban Călători din Cluj Napoca(RATUC) ar putea fi poate fi dată uitării pentru că, începând de miercuri, reţeaua de transport public din Cluj Napoca este prezentă pe Google Maps.

Potrivit Mediafax, pentru orașele București, Cluj-Napoca, Ploiești, Iași, Timișoara, Craiova și Constanța, Google Maps afişează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinaţie, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai şi troleibuz, cât şi informaţii despre staţii şi rute.

După introducerea relativ recentă în urbea clujeană a serviciului Google Street View , care permite utilizatorului să se „deplaseze” virtual pe străzile orașului și să vadă imagini reale ale clădirilor, gigantul Google implementează la Cluj și cea mai nouă aplicație în ceea ce privește transportul public.

Astfel, ca urmare a unui parteneriat între compania Google, SimPlus şi Concept Apps, începând de miercuri, utilizatorii hărților celui mai cunoscut motor de căutare din lume pot obține informații despre transportul public din Cluj-Napoca. Chiar dacă și înainte de această inovație, pe platforma Google Maps erau amintite cu o destul de mare exactitate stațiile de troleibuz, autobus și tramvai din oraș, noul sistem este mult mai complex și cel mai important, mult mai precis.

“Google Maps îşi propune să ajute utilizatorii să cunoască şi să exploreze locurile în care călătoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decât simple hărţi geografice. Adăugarea de informaţii privind transportul public în Google Maps va face deplasarea în oraşe mai uşoară şi simplă. Începând de astăzi, localnicii, dar şi vizitatorii şi turiştii, pot obţine informaţii privind mijloacele de transport în comun locale şi pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google România, citat de Mediafax.

Interfața aplicației este una foarte simplă și oferă informații dintre cele mai utile. Astfel, un turist aflat în Cluj-Napoca, poate afla în doar câteva secunde traseul până la destinația dorită, tipul de transport în comun pe care trebuie să-l folosească, dar și programul liniei, actualizat în timp real. De asemenea, utilizatorul este informat și în legătura cu durata aproximativă a călătoriei, itinerariu, dar și posibile trasee pentru mașină sau pentru cei care vor să se deplaseze pe jos.

Informaţiile despre transport public sunt disponibile atât pe versiunea de desktop a Google Maps, cât şi pentru Android şi iPhone.

Aceasta este a doua etapă a dezvoltării serviciului Google Transit din Google Maps în România, după ce, în martie 2012, Braşovul a devenit primul oraş pentru care au fost oferite informaţii privind transportul public. La nivel mondial, Google oferă informaţii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de staţii din 800 de oraşe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu