Reportaj multimedia. Parcul „Între Lacuri” – O oază de relaxare neîngrijită

Baschet în familie în Parcul "Între Lacuri"/ Foto: Radu Bărăian

[stextbox id=”custom” caption=”Scrie-ne despre parcul tău!”]Pe parcursul acestei săptămâni, transilvaniareporter.ro va realiza  o serie de reportaje multimedia despre starea parcurilor din Cluj-Napoca. La finalul demersului, vom publica o sinteză în ediția tipărită a cotidianului. Vă invităm să ne scrieți despre ceea ce v-a atras atenția în parcurile pe care le frecventați, la adresa redactia@transilvaniareporter.ro, sau să lăsați un comentariu la acest articol.[/stextbox]

Unul dintre cele mai frumoase şi liniştite parcuri ale Clujului se regăseşte la marginea oraşului, pe strada Tulcea din cartierul Între Lacuri. Suprafaţa parcului este de doar 1, 5 hectare, prea puţin, raportat la numărul mare de copii care locuiesc în zonă.

Primăria Cluj-Napoca a inaugurat Parcul „Între Lacuri” în anul 2011, de Ziua Copilului, investiţia ridicându-se la 450.000 de lei.

Atracţia principală a parcului este terenul de baschet, fiind unul dintre cele mai căutate locuri din oraş de către baschetbaliştii amatori. Terenul dispune de nocturnă şi este alcătuit din patru panouri de baschet, dintre care unul nu este funcţional, fiind spart, iar inelul lipseşte.

„Este neplăcut să vezi băncile distruse și cum coșul de baschet a fost rupt. La baschet, de exemplu, se adună foarte multe echipe și trebuie să jucăm numai la un panou. În urmă cu o lună şi jumătate am sunat la primărie pentru a trimite pe cineva să repare coșul de baschet și de atunci tot așteptăm”, a declarat Larisa Boldea, o absolventă de liceu în vârstă de 19 ani.

De asemenea, parcul este înconjurat de o pistă de role şi biciclete, locuri de joacă pentru cei mici, două mese de ping-pong, aparate de fitness, foişor pe marginea lacului, precum şi nelipsita fântână arteziană, prezentă în majoritatea parcurilor clujene.

În filmarea de mai jos puteţi vedea o mare parte din parcul amenajat pe strada Tulcea

Cu toate că este un loc perfect pentru a-ţi aduce copilul la joacă, a face sport sau pur şi simplu pentru a te relaxa, Parcul „Tulcea”, cum este cunoscut de către oamenii din zonă, are multe minusuri. Locatarii din zonă se plâng de anumite aspecte negative, pe care şi-ar dori ca municipalităţile locale să le reglementeze.

„În mare parte e ok parcul, dar e vandalizat în ultima perioadă de când nu mai e paza. Oamenii au început să rupă băncile și să facă mizerie, au rupt chiar și un panou. Investiția e bună și necesară, dar nu se întreține. O altă problemă majoră este că, pe parcursul iernii vine foarte multă lume la alergat și nu sunt curățate pistele”, a mărturisit Doru Dobocan, un riveran în vârstă de 45 ani .

O altă problemă semnalată de către vizitatorii parcului este lipsa copacilor, fiind doar câteva locuri unde te poţi ascunde de razele soarelui. „Pentru copilași e foarte periculos soarele. Trebuie avută grijă de locul acesta, pentru că e bine amenajat şi nu trebuie distrus. Lipsește şi o toaletă publică care e necesară”, şi-a spus nemulţumirea Maria Rusu, o pensionară în vârstă de 62 de ani.

Mai jos puteţi vizualiza o galerie foto realizată în Parcul „Între Lacuri”

[nggallery id=27]

Proiect al activiștilor de extindere a actualului parc

Conform unui comunicat de presă al grupului „SOS Lacurile Gheorgheni”, „Parcul Între Lacuri” pe care îl propune acest grup ar putea fi cel mai mare spațiu public al municipiului Cluj-Napoca. Deocamdată ideea de parc este dată de actualul părculeț de joacă amenajat în spatele celui de-al doilea lac. Suprafaţa noului parc ar fi de zece ori mai mare decât cea a Parcului Central. Va fi cea mai amplă infrastructură pietonală și biciclistă din oraș, de aproape 10 km.

„«Parcul Între Lacuri» este o alternativă la fragmentarea spațiului verde în mai multe zone distincte, mai ales că acestea pot fi legate prin alei pietonale și bicicliste. De exemplu, nu se poate ajunge în linie dreaptă de la primul lac la al doilea pentru că nu există nici o alee. E important ca proiectul noului parc din spațiul fostului cartodrom să fie pus în dezbatere publică pentru a fi legat de celelalte zone verzi și să fie creat astfel Parcul Între Lacuri, cu o rețea neîntreruptă de alei pentru pietoni, alergători și bicicliști, așa cum Clujul nu are în momentul de față”, se detaliază în comunicatul de presă.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. a says:

    Larisa Boldea este studenta de la 1 Octombrie!

Postaţi un comentariu