Reportaj multimedia. Lucrările la linia de tramvai, pe ultima sută de metri

Lucrările la linia de tramvai de pe bulevardul Muncii/Foto: Radu Bărăian

După mai bine de doi ani de zgomot, aglomerație și praf, lucrările de modernizare a liniei de tramvai care traversează municipiul Cluj-Napoca se apropie de final. Liniile sunt montate în întregime, iar asfaltul este turnat de pe strada Bucium din Mănăștur, până la capătul Bulevardului Muncii, în apropierea depoului de tramvaie.

Astfel, întregul tronson, pe care vor circula atât noile tramvaie, aduse din Polonia, cât și cele vechi, este aproape gata. Conform unui comunicat de presă al Primăriei Cluj-Napoca, până la 1 august, lucrările la ultima parte a liniei de tramvai (Gară – Bulevardul Muncii) vor fi finalizate.

Totuși, probleme încă există. Rolul firmei care s-a ocupat de întreaga lucrare a fost doar acela de modernizare a liniilor de tramvai. În urma acestor lucrări, de pe Bulevardul Muncii și până la depoul de tramvaie există multe locuri cu o diferență destul de mare de nivel între asfaltul turnat pe lângă șine și restul carosabilului. De asemenea, trotuarele se prezintă într-un mod jalnic și multe gropi obligă șoferii să facă slalom pe acea porțiune de drum.

„Lucrarea a fost făcută în grabă, se circulă greu, mai ales din cauza camioanelor, care îngreunează traficul. O altă problemă majoră sunt bordurile rămase dintre prima și a doua bandă. De exemplu, nu poți intra într-o depășire pentru că te lovești de respectiva bordură. În cel mai scurt timp va trebui să fie reparată prima bandă și trotuarul, să fie totul la același nivel, liniile sunt mult mai înalte. Lucrarea propriu-zisă de la linii este ok, să vedem cât o să reziste”, a declarat Alexandru Cîmprean, un clujean de 21 de ani care locuiește în zonă.

De-a lungul lucrărilor, circulația pe Bulevardul Muncii a fost un adevărat test de rezistență pentru toți șoferii, dar și pentru mașini, care au fost nevoite să treacă dintr-o groapă în alta.

„Acum, cu finalizarea lucrărilor pot să-mi schimb și eu, liniștit, planetarele la mașină”, a încheiat Alexandru.

Mai jos puteți urmări o filmare cu situația actuală de pe Bulevardul Muncii

“Lucrările acestea m-au deranjat, și nu o dată. După părerea mea s-a făcut un lucru de nimic: încă e plin de gropi și denivelări. În centru și în Mănăștur s-a turnat smoală plastifiată pe margine, aici nu. Podul de peste râul Nadăș nu a fost amenajat. Neapărat trebuie reparate trotuarele și bordurile, ca să putem circula și noi normal”, a spus și  Gligore Șamșodan, un riveran în vârstă de 63 de ani.

În privința asfaltării drumurilor adiacente liniei de tramvai, reprezentanții Biroului Mass Media al Primăriei Cluj-Napoca au declarat că reparațiile se vor realiza în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, aflat în acest moment în implementare, în faza de licitație pentru execuția lucrărilor.

Mai jos puteți vedea o galerie foto cu stadiul lucrărilor de pe ultimul tronson al liniilor de tramvai

[nggallery id=39]

Distribuie:

Postaţi un comentariu