Reportaj multimedia. Efectul „Peninsula”: asfalt și lumină pe Valea Gârbăului

Fostul poligon de la Valea Gârbăului se transformă în scenă de festival/ Foto: Radu Bărăian

Festivalul “Peninsula” își lasă ancora în acest an direct pe Valea Gârbăului, unde lucrările pentru amplasarea recuzitei sunt deja în plină desfășurare. Dimensiunea terenului pe care se construiește și se ridică atât scena cât și spațiile partenerilor festivalului este de 11 hectare, fără a pune la socoteală parcările și locurile de camping amenajate.

Festivalul are însă și efecte secundare la care puțină lume se aștepta. Astfel, „vecinii” festivalului se declară fericiți, dar nu neapărat din cauza muzicii bune promise de organizatori. „Patru-cinci zile nu murim. Dar în schimb vom rămâne cu niște chestii care nu se făceau dacă nu veneau ei: iluminat public, avem șosea și de trei zile avem semnal la telefon oriunde în casă. Până acum numai cu fixul ne-am descurcat, pentru că pica semnalul”, a declarat pentru Transilvania Reporter Monica Pop, o clujeancă în vârstă de 45 de ani care locuiește la câțiva pași de locul unde va avea loc marele eveniment.

Potrivit locatarilor, în urmă cu o lună, drumurile care ducea spre Valea Gârbăului erau distruse complet, iar la iluminat public nu spera nimeni din zonă. „Strada a fost dezastru, a fost asfaltată doar de o lună, oricâte telefoane ar fi dat soțul meu și alți vecini înainte. Aici sunt șase case și trei sunt locuite efectiv. Restul sunt case de vacanță.”

În paralel, pe terenul unde se va desfășura festivalul, peste zece parteneri ai acestuia lucrează la ridicarea unor construcții pentru participanții la festival – chioșcuri, gherete, pavilioane etc. În filmarea de mai jos puteți vedea cum decurg lucrările.

În cursul zilei de luni urmează să fie amplasate și scenele. „Lucrările trebuie să fie gata până miercuri la ora 18.00, când va fi deschiderea oficială a festivalului, iar dacă va mai fi nevoie de ceva se va face în noaptea de miercuri spre joi” a declarat Előd Balázsi-Pál, directorul de comunicare al Festivalului “Peninsula”.

Festivalul se desfășoară pentru prima dată în acest an la Cluj-Napoca, după ce a fost organizat în Târgu-Mureș începând cu anul 2003. Dintre numele sonore care urcă pe scena festivalului amintim: Vița de Vie, Coma, Alborosie, The Sweet Life Society, SKA-P, TBA și Paul Kalkbrenner.

Mai jos puteți viziona o galerie foto cu modul în care se lucra luni la amenajarea zonei unde va avea loc festivalul. (Text: Laura Goarnă,  Foto/Video: Radu Bărăian)

[nggallery id=1]

Distribuie:

Postaţi un comentariu