Reparații de 1 milion de euro la 77 de școli

Firmele contractate de Primăria Cluj-Napoca efectuează în această vară lucrări de reparații la 77 de unități școlare. Valoarea totală a investițiilor este de 4.572.982 de lei. Una dintre cele mai mari investiții se derulează la Liceul Avram Iancu unde întregul imobil a trebuit refațadizat. Aici învață peste 1.000 de elevi.

”Peste un milion de euro sunt bani investiți de primărie pentru reparații, refațadizări, modernizări la școli. Este o dovadă a responsabilității primăriei față de educația din municipiul Cluj-Napoca și pentru a putea oferi elevilor și profesorilor un cadru adecvat pentru desfășurarea activităților educaționale. La Liceul Avram Iancu valoarea lucrărilor de investiții se ridică la 604.000 lei. Asta înseamnă refațadizare, laboratoare, zugrăveli și amenajarea sălii de sport. Lucrările trebuie să fie finalizate până în 10 sepembrie astfel încât începutul anului școlar să se facă în bune condiții. Lucrările externe sunt sigur că vor fi gata, la lucrările interioare voi mai face o vizită să mă sigur că vor fi gata și acelea la termen”, a declarat primarul Emil Boc care a vizitat astăzi șantierul de lucrări de la Liceul Avram Iancu.  Primarul a adăugat că la acest liceu nu s-a mai făcut refațadizaredin anii 1990 și această lucrare era o prioritate pentru că deja era o clădire pericol public.

”Era absolut necesară această lucrare de refațadizare. Noi am coborât de la etajul doi spre parter și cu lucrările de anul acesta putem spune că avem o școală dotată stas pentru procesul de învățământ. Nevoile noastre pe viitor sunt legate de spații suplimentare. Avem mulți copii față de spațiile existente. Ne-ar trebui o extindere. În fiecare an avem solicitări foarte multe, ne facem un plan de școlarizare și ne trezim că trebuie să înscriem mai mulți elevi și de aceea sunt clase care au orele de după-masă” a declarat și directorul liceului, Alina Negru.

Tot în această vară se fac lucrări de circa 3 milioane de lei în curțile școlilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu