Războiul transportului public continuă. Astăzi faza Boc-Uioreanu

Disputele iscate de asigurarea transportului metropolitan de către Compania de Transport Public în detrimentul operatorului privat Fany nu se mai opresc. Astăzi primarul Emil Boc i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu să retragă licenţa acestui operator.

“Suntem într-o situație mai bună pentru că după respingerea rescursului există temei legal ca Fany să nu mai dețină licența și sperăm ca din 1 aprilie să operăm inclusiv în Apahida și să oferim clujenilor din comunele limitrofe șansa unui transport cu RATUC-ul. Fac apel al Conciliul Județean să retragă licențele de transport pentru Fany pentru că nu mai există temeiul legal ca să dețină licențele”, a declarat primarul Emil Boc.

În replică Uioreanu spune că nu poate retrage acte pe care nu le emite. “Având în vedere solicitarea domnului primar Emil Boc adresată președintelui Consiliului Județean Cluj de a retrage licențele de transport ale firmei de transport călători Fany, sunt nevoit să fac următoarele precizări. Consiliul Județean Cluj nu este instituția emitentă a licențelor la care domnul primar face referire. Acestea au fost emise de Autoritatea Rutieră Română – Agenția Cluj. Ca urmare, nu putem retrage ceva ce nu am emis. Nici până azi nu am primit motivarea sentinței favorabile nouă pe care Curtea de Apel Cluj a dat-o săptămâna trecută. Mai mult, la această dată, Consiliul Județean Cluj are pe rol un proces intentat de firma S.C. Fany Prestări Servicii SRL, care solicită anularea definitivă a HCJ nr. 354/2013. Cu toate acestea, am informat Autoritatea Rutieră Română asupra situației nou apărute, prin adresa cu nr. 4486/03.03.2014, pentru ca responsabilii cu acordarea și emiterea licențelor de transport să poată analiza și lua deciziile necesare. Având în vedere cele de mai sus, consider că la nivelul Consiliului Județean Cluj s-au făcut toate diligențele necesare pentru ca transportul metropolitan să satisfacă doleanțele cetățenilor din comunele limitrofe municipiului Cluj-Napoca”, a precizat Horea Uioreanu.
Distribuie:

Postaţi un comentariu