“Rău-platnicii” păsuiţi de primărie încă 45 de zile

Consilierii locali au aprobat prelungirea scutirii de plată a penalităţilor în cazul contribuabililor clujeni care au datorii către primărie până în 15 noiembrie. Este vorba despre clujenii care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor locale, a chiriilor, a redevenţelor şi alte datorii către bugetul local.

“Această măsură pe care deja am aplicat-o în această vară a fost foarte benefică. Au venit foarte mulţi să îşi plătească datoriile. Din discuţiile pe care le-au avut însă cu mai mulţi ne-au solicitat să prelungim teremenul pentru că au apelat la credite şi durează procedurile. Aceasta este cauza pentru care am propus prelungirea”, a explicat viceprimarul Ana Horvath.

“Eu nu sunt de acord cu această propunere dintr-un motiv simplu. Oare contribuabilii ne vor mai lua în serios sau vom cădea în derizoriu? Şi nu e corect faţă de cei care au plătit la timp”, a declarat consilierul UDMR, Csoma Botond.

Cu două abţineri hotărârea a fost adoptată. Conform referatului de specialitate de aceste scutiri la penalităţi pot beneficia 72.957 de persoane fizice care aveau restanţe la impozite şi taxe şi circa 5000 care aveau datorii în privinţa plăţii chiriilor sau redevenţelor. Valoarea totală estimată a scutirii în cazul taxelor şi impozitelor este de 4.126.647 de lei, iar în cazul chiriilor şi redevenţelor de 3.250.000 de lei.

Termenul de scutire a fost prelungit cu 45 de zile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu