PUG-ul Clujul o ia de la capăt

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte ale toamnei, Planul Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca, se amână din nou. Municipalitatea aşteaptă de luni bune două avize, pentru a-l putea supune dezbaterii şi aprobării în Consiliul Local. Dacă avizul de la Cadastru a sosit în cele din urmă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cel de la Consiliul Judeţean Cluj.

Motivul? Între timp au expirat alte avize şi certificatul de urbanism. Aşa că acestea trebuie reînnoite. “S-a cerut un nou certificat de urbanism pentru reactualizarea avizelor expirate. Consiliul Judeţean a solicitat acest lucru. Vorbim despre avizele de la Eon Gaz şi Autoritatea Aeronautică. Sperăm că fiind vorba doar despre reveniri să nu dureze foarte mult. Însă nu pot spune când vor veni aceste avize. Ştiţi că după unele avize am aşteptat şi şase luni de zile. Trebuie să spun însă că sunt moderat optimistă că vom avea aceste avize destul de repede”, a declarat arhitectul-şef al municipiului Cluj-Napoca, Ligia Subţirică.

Contractul privind reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Cuj-Napoca a fost semnat în iunie 2009 în urma unei licitaţii care s-a desfăşurat în luna februarie 2009. UTCN a concurat cu asocierea româno-italiană a firmelor Tecniccop şi Arhitectonica şi a câştigat contractul evaluat la circa 800.000 de euro. UTCN a avut ca asociaţi pentru acest proiect societăţile Planwerk şi Bogart. Pentru PUG, ca subcontractori, a lucrat şi o echipă formată din cadre de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, de la Universitatea Babeş–Bolyai, precum şi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, dar şi alţi specialişti din ţară. PUG-ul urma să fie gata în 15 luni de la semnarea contractului. Astfel că, Planul Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca trebuia practic să fie în vigoare de mai bine de 2 ani. Procesul de avizare a primei variante a început în mai 2011 şi a fost urmat de mai multe dezbateri publice şi modificări. Noul PUG va reglementa pe următorii cel puțin 10 ani modul în care se va dezvolta Clujul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu