PUG: Arhitecţii primăriei Cluj-Napoca promit că până la finele lui aprilie vor depune avizele lipsă

Reprezentaţii echipei de arhitecţi care a întocmit proiectul noului Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca au avut ieri o întâlnire cu specialiştii în domeniu din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.

“În urma discuţiilor purtate, arhitecţii angajaţi de Primărie au admis faptul că documentaţia depusă este incompletă şi au promis că, până în data de 30 aprilie 2014, o vor completa pentru a putea primi avizul Consiliului Judeţean Cluj. Promisiunea făcută de aceştia reprezintă o recunoaştere a faptului că avizele care lipsesc sunt solicitate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi că în nici un caz deliberativul judeţean nu poate fi acuzat de rea credinţă în procesul de aprobare a documentaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Judeţean Cluj.

În plus, în cadrul discuţiilor s-a stabilit ca în cursul săptămânii viitoare să aibă loc şi o întâlnire cu specialiştii care în prezent elaborează şi PUG-urile comunelor limitrofe, respectiv Apahida, Chinteni şi Floreşti. “Această întâlnire este necesară şi utilă deoarece acum se pot corela PUG-urile comunelor limitrofe cu cel al municipiului Cluj-Napoca, eliminându-se astfel discuţiile viitoare legate de intravilanul unităţilor administrativ-teritoriale. La discuţii vor fi invitaţi şi reprezentanţii comunelor Feleacu şi Baciu, care au PUG-ul actualizat şi aprobat. În acest fel, se poate contura şi strategia periurbană a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca”, se mai precizează în document.

Reamintim faptul că, la această dată, documentaţia privind viitorul PUG al municipiului Cluj-Napoca nu a fost avizată de Autoritatea Aeronautică Civilă, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare, respectiv de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA).

Distribuie:

Postaţi un comentariu