PROTEST/ Pe ploaie, împotriva exploatării gazelor de șist

FOTO: Dan Bodea

Vremea rea de afară nu i-a împiedicat pe aproximativ 50 de protestatari să iasă în stradă pentru a protesta împotriva exploatării gazelor de șist pe care compania Chevron plănuiește să o înceapă în sudul țării.

Protestatarii și-au dat întâlnire în Piața Unirii, locul preferat al protestelor din Cluj-Napoca. Manifestanții au venit „înarmați” cu bannere și steaguri colorate în alb-roșu.Chiar dacă manifestările ar fi trebuit să înceapă la ora 19, la ora 19:30 oamenii deja începeau să plece acasă din cauza ploii care s-a abătut asupra orașului. Jandarmii au fost și ei la post, mai multe echipaje sosind în piață, după ce în restul țării manifestările pe acest subiect au degenerat în acte de violență.

Chiar dacă în cele din urmă protestul a fost contramandat, organizatorii lui au motivat acest lucru prin faptul că Chevron a oprit exploatarea de la Pungești, astfel că protestul nu mai era neapărat necesar.

„Am ieșit încă o dată în semn de solidaritate cu oamenii din Pungești. Oamenii nu au plecat pentru că plouă afară. Și ieri a plouat și am fost foarte mulți. E bine că Chevron a oprit activitățile în zonă și că s-a propus un referendum local pe această temă. A venit lume mai puțină pentru că au aflat de aceste lucruri”, spune, Alexandru, unul dintre protestatari.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu