Foto/ Protest împotriva eutanasierii câinilor

Circa 200 de clujeni, marea majoritate însoţiţi de câini, au participat în Piaţa Unirii la un miting de protest împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Iniţiativa a venit din partea unor organizaţii europene, care au organizat acţiuni simolare în peste 50 de de oraşe. Tocmai de accea unul din mesajele participanţilor de la Cluj a fost “Ruşine România!”, care a încercat să atragă atenţia românilor că nu e firesc ca de această problemă să se preocupe mai mult străinii decât noi.

Participanţii au afişat pancarde cu mesaje ca: “Nu ne aruncaţi în stradă! Nu ne omorâţi!”, “Toate fiinţele au dreptul la viaţă. Cine sunteţi voi să le luaţi acest drept?”, “Români opriţi masacrul câinilor! Europa ne arată cu degetul!”

“Mesajul cel mai important pe care vrem să îl facem cunoscut este acela că dorim să se facă aplicarea legii în totalitatea ei. Nu e o lege a eutanasierii cum s-a tot mediatizat ci o lege de protecţie a animalelor care trebuie aplicată cap-coadă de autorităţi în colaborare cu ONG-urile, trebuie să fie implicaţi atât “vinovaţii”, adică oamenii care au lăsat să se ajungă în această situaţie, cât şi “responsabilii”, adică autorităţile. Prioritare trebuie să fie pentru toţi microciparea acestor animale, sterilizarea lor şi o puternică informare împotriva abandonului câinilor şi altor animale”, a precizat preşedintele organizaţiei Arca lui Noe, Finuca Bora.

Mitinguri similare au avut loc şi în alte oraşe din România, ca Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Craiova, dar şi în Berlin, Viena, Lisabona, Koln, Zurich.

Puteţi vedea aici câteva imagini de la protest:

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Irinel says:

    SUNT CURIOASA DACA “CINEVA” VA BAGA IN SEAMA PROTESTELE …!!? :(((

Postaţi un comentariu