Proiect câştigat pe bani europeni pentru promovarea egalităţii de şanse pentru femei

Consiliul Județean Cluj a câştigat un proiect cu finanțare europeană destinat promovării egalității de șanse pentru femei și eliminării stereotipurilor de gen din societatea românească, „Femeia, în viziunea mass media – factor de echilibru şi egalitate”. Bugetul total al proiectului este de 1.640.070 lei, din care 1.607.268 lei sunt nerambursabili și 32.802 lei reprezintă contribuția solicitantului.

Realizat în parteneriat cu Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj și SIVECO România SA, acest proiect urmărește implicarea directă a mass mediei în deconstrucția stereotipurilor, în acțiuni educative și în campanii de conștientizare în rândul femeilor şi sprijinirea directă a acestora pentru asigurarea unui acces egal la construirea unei cariere profesionale. Implementarea acestor măsuri va genera efecte pozitive pe termen lung, concretizate în experiența profesională dobândită, nivel de calificare ridicat și ocupare permanentă pentru femei. Beneficiile pentru grupul țintă presupun dobândirea de competențe care să ducă la găsirea de locuri de muncă permanente, dar şi o mai bună promovare a femeilor în mediul în care activează.

Acest proiect este primul de acest gen din regiune, astfel că presa clujeană, considerată ca având o foarte mare influență asupra societății, are acum șansa de a se implica în eliminarea stereotipurilor și creșterea conștientizării principiului egalității de șanse între femei și bărbați. Pe parcursul derulării proiectului, vor fi organizate sesiuni de formare pentru experții și operatorii mass-media, dar și un stagiu de pregătire a ziariștilor, stagiu programat să se desfășoare în Franța, țara în care presa constituie un real sprijin în lupta femeilor pentru egalitatea de șanse. Concomitent, vor fi furnizate programe de formare profesională în ocupația de infirmier a 200 de femei, pentru alte 70 de femei avându-se în vedere calificarea în meseria de psiholog social. De asemenea, este programată și o campanie de promovare a 40 de povești de succes ale femeilor aflate în funcții de conducere.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. instalatorul says:

    Daca ,,va orientati dupa Franta,,, este ,f.f. rau ,,,acolo majoritatea ,,cuplurilor ,se destrama ,,tot pe baza acestei ,,gandiri ,,de egalitate in drepturi, femeile sunt f.f. libertine duc, viata dubla etc, sau tin mai mult ,,la cariera sociala ,in detrimentul ,natalitatii,, si asa , sporeste ,,natalitatea la cetatenii ,,,de culoare,, cum este cu tiganii de la noi,,, Dupa cum a ,,recunoscut si liderul lor ,,madalin voicu ,, ca in acest ritm de natalitate Romania , se va numi peste 15-20 ani ,,,,,RRomania ,,,,, ASTA VRETI ???? DAI INAINTE CU TUPEU,,,,
    poate nu intamplator Frnta ,,,are mari probleme cu forta-mana de lucru ,,,,si asa ajung ,,romanii,,,sa-i soata din necaz,,,,iar pe la noi ,,,raman ciurucurile,,, si asa , se slabeste ,,,civilizatia,,,,,

Postaţi un comentariu