Primul ghid turistic al orașului pentru nevăzători

Primarul Emil Boc a lansat primul ghid turistic al orașului/ Foto: Radu Bărăian

Primăria Cluj-Napoca, cu sprijinul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere au lansat miercuri, 14 august, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Centru de Informare Turistică, primul ghid turistic al orașului pentru nevăzătoari, tipărit în limbajul Braille.

Ghidul este realizat în cadrul proiectului european “La pas prin orașul comoară”. Cele 200 de exemplare au costat aproximativ 2.000 de euro, iar costul total al proiectului se ridică la peste 498.000 de lei, totul din fonduri europene.

„Vreau să mulțumesc conducerii școlii pentru sprijinul acordat. Eu cred că acest proiect arată încă o dată dimensiunea europeană a municipiului Cluj-Napoca, arată dimensiunea acestui oraș de a avea grijă de toți turiștii, cărora le punem la dispoziție materiale informative. Așa îi stă bine unui oraș viitoare Capitală Europeană a Tineretului și Capitală Europeană Culturală”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea edilul a spus că nevăzătorii sunt și ei cetățeni ai orașului și au aceleași drepturi și obligații ca toți locuitorii municipiului.

„Mă bucur că pot și eu în sfârșit să vin și la o instituție să cer un material accesibil, destul de rar se întâmplă și probabil că este primul proiect din România de acest tip. Totdeauna este nevoie de materiale pe care le putem accesa și noi, nevăzătorii”, a mărturisit Emanuel, un nevăzător care a consultat respectivul ghid turistic.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Qual Media Group says:

    Felicitari, Cluj, felicitari clujeni! Ne bucuram ca am fost parte din acest mare proiect numit La Pas prin Orasul Comoara! Clujul e din nou pe locul I in tara si datorita noua: http://www.qualmedia.ro/direct-din-birou/?59

Postaţi un comentariu