Primii cruciați antivaccin sunt ortodocși din Cluj

Lupta vaccinurilor se dă mai ales în online / Foto: Dan Bodea

„Biblia anti-vaccin” s-a născut la Cluj și se numește „Vaccinurile: prevenție sau boală. O nouă patologie pediatrică”. Autorul cărții este medicul clujean Christa Todea-Gross. Cartea a fost publicată în 2012 și a devenit rapid „suportul de curs” sau setul de argumente cu care combatanții vaccinurilor se înarmează în lupta cu cei care sunt în favoarea acestora.

Cartea, uitată, invocată din când în când, a revenit în atenția publicului cititor recent, cu ajutorul jurnalistei Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu. Aceasta a început o adevărată campanie pe pagina sa oficială de Facebook, împotriva vaccinurilor, având la bază argumentele aduse de medicul clujean, pe care îl citează frecvent. După cum era de așteptat, reacțiile nu au întârziat să apară. Dacă unii părinți au găsit interesante postările, alții au considerat că opiniile acesteia sunt deplasate. Redăm în cele ce urmează o postare prin care jurnalista le atrage atenția adepților vaccinurilor: „Șterg și voi sterge toate acele comentarii agresive, injurioase și sub-urbane, care îmi poluează pe nedrept pagina. Adepții vaccinurilor au teren de joacă berechet, pe toate canalele de televiziune, presă scrisă și internet (unde opiniile anti-vaccin nu au acces niciodată). Nu simt să le mai ofer unul, pe pagina mea. Am obosit să răspund logic la argumente ilogice cum ar fi «Copiii nevaccinați sunt un pericol pentru toții copiii vaccinați. Cum așa? Nu mai sunt copiii vaccinați imunizați și protejați?» Pentru că, de fapt, vaccinurile nu sunt eficiente (și n-au fost niciodată)? Prin inocularea vaccinurilor, tocmai copiii vaccinați sunt o bombă cu ceas pentru toți ceilalți (și pentru ei înșiși), pentru că sunt purtătorii acelor viruși. Tuturor studenților la medicină și medicilor care intră pe pagina mea să mă amenințe și să mă intimideze, celor care neagă individului dreptul la informare și din alte surse decât cele oficiale și oficioase, care pretind respect înainte de a-l câstiga (sau după ce l-au pierdut), celor care anulează dreptul oricui, dintr-o trăsătura de condei, de a avea păreri și de a le exprima liber și dreptul de a decide asupra propriului corp (drept garantat de Constituție) – UN BLOCK și UN BAN din tot sufletul!”, scria aeasta pe pagina de socializare în luna noiembrie a anului trecut.

Christa Todea-Gross

Christa Todea-Gross

Principiul vaccin ă rii

Argumentul pentru ceea ce susține jurnalista în cadrul postării îl putem găsi, răsfoind cartea doamnei Todea-Gross: „Vaccinarea se bazează pe următorul principiu: «În organismul uman este introdus un antigen străin (bacil, bacterie, virus etc.), la care organismul reacționează, «la nevoie», prin formare de anticorpi; în caz de infecție acești anticorpi vor prerveni boala, în final, omul devine imun, ceea ce înseamnă că el devine sănătos». Din definiția dată vaccinurilor aflăm că «vaccinurile sunt preparate imunobiologice care conțin o suspensie de microorganisme (bacterie, virusuri, ricketsii) vii, inactive (omorâte), sau fracțiuni ale acestora, care se administrează cu intenția de a induce imunitate în scopul prevenirii unor boli sau a consecințelor acestora». Cu alte cuvinte, sistemul imun al sugarului este nevoit să recepționeze noile antigene (virusuri inactive, bacterii atenuante), să le «memoreze» și să învețe să le respingă la un nou contact cu ele, prin formarea de anticorpi. Este un principiu simplist, dar ineficient, fiind un model «articifial», bazat pe alte legi decât cele naturale, la care, după cum o dovedesc studiile și practica medicală , sistemul nostru imun nu se adaptează, ci se îmbolnăvește” (Todea-Gross, Christa, p.29).

Complica ţ ii postvaccinale cea mai grav ă , decesul

În carte, medicul prezintă presupusele riscurile la care sunt supuși copiii vaccinați, precum și bolile pe care aceștia le-ar putea face. În plus, îi învață pe părinți cum să refuze, în mod legal, vaccinurile obligatorii, încă de la nașterea copilului. Într-un interviu acordat portalului cuvantul-ortodox.ro, doamna doctor vorbește despre cele mai dure reacții apărute după administrarea vaccinurilor: „Cele mai severe reacţii adverse, denumite de către medicii din Occident «complicaţii postvaccinale», nu sunt recunoscute în mod oficial şi debutează după această perioadă. Aceste complicaţii nu sunt altceva decât bolile sistemului imun: alergiile, bolile alergice, bolile autoimune şi bolile maligne (limfoame, leucemii). Deşi bolile maligne sunt cele mai grave, pe primul loc ca frecvenţă rămân bolile autoimune, care sunt boli severe, cronice şi nevindecabile, dintre care enumăr câteva: bolile autoimune digestive: alergia la lapte de vacă, alergia la gluten, boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragică, diabet zaharat tip 1 etc, bolile autoimune reumatologice: ARJ la copil (artrita reumatoidă juvenilă), PR (poliartrita reumatoidă) la adult, bolile autoimune hematologice: anemia Biermer, anemii hemolitice, trombocitopenie etc, boli autoimune cutanate: psoriazis, vitiligo, bolile autoimune neurologice: sindromul Guillain-Barré, scleroza multiplă, epilepsie, paralizii de nervi cranieni (urmate de surditate, orbire sau lipsa vorbirii), encefalite, meningite, sindrom ADHD, autism etc. Cea mai gravă complicaţie postvaccinală este decesul. «Sindromul morţii subite la sugar» este o astfel de complicaţie şi s-a dovedit că este dată de vaccinul DTP”, explică aceasta în cadrul interviului.

De asemenea, susține că cele mai toxice vaccinuri sunt cele care conțin cele mai multe combinaţii de vaccinuri şi cei mai mulţi conservanţi şi adjuvanţi neurotoxici (aluminiu, mercur): hexavaccinul de la două luni şi combinaţia de opt vaccinuri de la un an. Potrivit sursei citate, medicul consideră că numărul vaccinurilor a crescut mult prea mult în ultimul timp în România: „Un medic din Occident afirma că un vaccin administrat unui sugar echivalează cu treizeci de vaccinuri administrate unui adult în decurs de o zi. Un adult nu ar putea suporta o asemenea agresiune, dar un sugar trebuie s-o facă! Consecinţele le vedem (…) În continuare a crescut numărul vaccinurilor la paisprezece, apoi la treizeci şi două! În 1995 se foloseşte trivaccinul DTP (trei vaccinuri combinate), apoi tetravaccinul (patru vaccinuri combinate). În 2006 s-a ajuns la patruzeci de vaccinuri la un singur copil şi se introduce pentru prima dată hexavaccinul la sugar (şase vaccinuri simultan!). Din acest an, frecvenţa sindromului ADHD creşte foarte mult. La fel şi autismul. În România, numărul de vaccinuri administrate sugarului până la vârsta de un an este în număr de douăzeci şi nouă, iar până la nouă ani – treizeci şi patru de vaccinuri (fără să socotim şi vaccinurile opţionale!). Combinaţia de şase vaccinuri se administrează şi sugarilor din România la vârsta de două, respectiv șase luni, iar sindromul ADHD şi autismul sunt deja destul de răspândite între copiii români”, spune aceasta.

În cadrul interviului mai sus amintit, medicul mărturiseșe faptul că proprii săi copii, doi băieți și o fată, au avut de suferit de pe urma administrării vaccinurilor. Conform unor surse, medicul clujean ar fi plecat din țară, fapt pentru care nu a putut fi contactat.

Stop Olivia Steer”

În luna februarie, pe Facebook, a apărut pagina „Stop Olivia Steer”, care a reușit să adune într-un timp relativ scurt peste 10.400 de like-uri. „Suntem un grup de șapte studenți la medicină la UMF «Carol Davila» din București și un tânăr medic rezident cardiolog. De un an încoace am tot observat diverse interviuri și afirmații ale doamnei jurnalist care inițial ne-au amuzat, apoi ne-au înfuriat. Pur și simplu am decis să luăm atitudine. Așa a luat naștere pagina. Ne-am dat seama foarte repede că problema merge mult mai departe de Olivia Steer și ca lumea se informează din surse complet eronate. Nu vrem să promovăm doar vaccinarea, ci în general adresarea la medic în cazul apariției oricăror probleme de sănătate, în locul acestui trend internațional, de a căuta soluții și tratamente online”, spun studenții. Pe 13 februarie, Olivia Steer a reacționat, închizându-și pagina oficială. Momentan aceasta funcționează din nou, iar jurnalista continuă să posteze sfaturi naturiste.

Distribuie:

Postaţi un comentariu