Primarul meu este model

Primarul Emil Boc

După ce opoziţia USL din Consiliul Local Cluj-Napoca i-a solicitat în mai multe rânduri să dea dovadă de mai multă transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, primarul Emil Boc se pregăteşte să dea o lovitură de imagine prin publicarea pe site-ul municipalităţii a tuturor achiziţiilor publice pe care le va face de acum încolo.

El vrea ca primăria clujeană să devină chiar un model de urmat de celelalte primării:

”Primăria municipiului Cluj-Napoca va publica, începând cu 1 august, pe site-ul propriu, achiziţiile publice directe. Dorim asigurarea transparenţei totale în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, în condiţiile în care, în mod abuziv, spun eu, guvernul a majorat plafonul achiziţiilor directe. Pe această cale solicităm guvernului să impună tuturor administraţiilor locale aceeaşi procedură transparentă de publicare pe site-ul propriu a achiziţiilor publice directe sau din catalogul SEAP, acolo unde este posibil. Primăria municipiului Cluj-Napoca este prima din ţară care publică pe internet achiziţiile public directe şi dorim să fie un model de transparenţă în acest sens”.

În urmă cu câteva zile, membrii PSD din Consiliul Local Cluj-Napoca îi ceruseră din nou primarului Emil Boc să publice pe site-ul primăriei toate facturile achitate de municipalitate, pentru a fi asigurată o mai mare transparenţă a cheltuirii banului public.

Claudia Anastase şi Gabriel Oniga spuneau că încă de anul trecut i-au cerut primarului Emil Boc, în plenul Consiliului Local Cluj-Napoca, să publice pe internet toate cheltuielile primăriei clujene, aşa cum face, de exemplu, şi Primăria Oradea. Social-democraţii susţin că Emil Boc s-a arătat iniţial încântat de idee, doar că a tot amânat punerea ei în practică.

Tot social-democraţii legau realegerea în funcţie a viceprimarului Gheorghe Şurubaru de anumite interese pe care le-ar avea Emil Boc în ascunderea unor lucruri din primărie.

Amintim faptul că joia trecută, Gheorghe Şurubaru a demisionat din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, dar a fost reales în funcţie în aceeaşi zi. El a fost ales prin vot secret, într-o şedinţă de îndată convocată de primarul Emil Boc, după ce demisionase cu două ore înainte, într-o şedinţă ordinară, invocând motive personale. Demisia sa survenea după ce pe 11 iunie, Prefectura Cluj a cerut încetarea mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru pe motive de incompatibilitate, după ce el a fost acuzat de liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, că a fost, timp de un an, viceprimar şi asociat şi administrator al unei firme.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu