Primarul Floreştiului, Horia Şulea cercetat de ANI pentru conflict de interese

Agenția Națională de Integritate îl cercetează pe primarul Horia Şulea pentru conflict de interese. ANI a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat dispozițiile de numire prin care cumnata sa a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj și, ulterior, în funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești (funcție exercitată cu caracter temporar).

“Astfel, Şulea Horia-Petru a încălcat și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora <Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică>.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj cu privire la posibila săvârşire de către Şulea Horia-Petru a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. Şulea Horia-Petru a fost validat în funcția de Primar al Comunei Florești, Județul Cluj, la data data de 15 iunie 2012. La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numită în funcția publică de inspector asistent în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. În perioada 23 iulie – 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, funcția publică de conducere de Șef serviciu în cadrul Poliției Locale Florești. Şulea Horia-Petru a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare”, se arată în comunicatul de presă al ANI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu