Primăria vrea să scape de gunoiul de la Pata Rât

Printr-o decizie a Consiliului Local, primarul Emil Boc vrea să transfere cei 182.000 de metrii pătrați pe care se află tot gunoiul municipiului Cluj-Napoca, în custodia Consiliului Județean, în vederea închiderii și ecologizării terenului de la Pata Rât.

Primarul susţine că demersul său nu are alt sens decât acela de a rezolva problema ecologizării rampei de la Pata Rât. „Faptul că transferăm acest teren în administrarea CJ nu înseamnă decât că ne dorim să-i ajutăm să avanseze cu proiectul european pe care îl au în derulare. Noi am fost solicitaţi să rezolvăm problema cadastrală, să intabulăm terenul, pentru că până de curând acest teren nici nu era intabulat. Am grăbit toată această procedura pentru a-i ajuta pe ei să-şi implementeze proiectul, aşa cum era şi firesc”, a declarat Emil Boc, edilul municipiului Cluj-Napoca.

Horea Uioreanu a spus că Primăria Cluj-Napoca a fost înștiințată că se impune să rezolve o problemă privind depozitările suplimentare care s-au efectuat la Pata Rât. „De la momentul în care s-a declarat sistarea depozitării gunoiului, firma de salubritate a mai depus suplimentare 200.000 de tone de gunoi. Acest lucru presupune costuri suplimentare la proiectul pe care noi îl implementăm din fonduri europene, iar cineva trebuie să şi le asume”, a declarat Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu