Primăria Cluj-Napoca iese la atac. Vrea să dea în judecată Fany pentru că oprește în stațiile CTP

Consilierii locali au decis în ședința de astăzi să aprobe de principiu o acțiune în instanță  împotriva firmei de transport Fany. Propunerea a venit din partea consilierului local PDL Radu Moisin. ”Compania de Transport Public ( n.r. al cărei acționar unic este Consiliul Local) ar trebui să intenteze proces transportatorilor privați care folosesc stațiile RATUC. Aceasta deoarece nu se respectă prevederile caietului de sarcini de la licitație care prevede ca singură stație acceptată autogara Beta. Trebuie să oprim pierderile societății noastre. Fany oprește ilegal în stația din Piașa Mihai Viteazu”, a argumentat Moisin.

”Eu îl susțin pe domnul consilier pentru că mă lovesc din punct de vedere tehnic de aceste plângeri că stațiile CTP sunt blocate de alte autobuze. Firma privată are o licență și trebuie să o respecte, dacă nu să îi fie retrasă”, a argumentat și primarul Emil Boc.

În schimb consilierii opoziției nu au fost de acord cu această propunere. ”Nu cred că ar trebui să dăm acest vot decât după ce reprezentanții Fany vin la primărie să își spună poziția@, a spus consilierul PSD, Claudia Anastase.

Radu Moisin a mai propus și  ca forul județean să nu semneze contractul cu Fany. “Consiliul Județean nu a încheiat încă contractele și propunem nici să nu le semneze pentru că nu s-a respectat contractul prin nerespectarea stațiilor de călători din oraș”.

Proiectul a fost însă supus la vot și a obținut majoritatea, consilierii USL abținându-se.

Pe de altă parte consilierii au luat act de plângerea venită din partea Fany referitor la asigurarea rutei Cluj-Napoca-Baciu de către autobuzele CTP deși firma a câștigat o licitație pe acest traseu. Fany a solicitat revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care această rută era încredințată CTP, însă consilierii au decis respingerea plângerii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu