Primăria Cluj-Napoca bună de plată pentru gropile de pe străzi

Gropile de pe străzile din Cluj-Napoca fac gaură în  bugetul local. Un clujean a câştigat în instanţă dreptul la despăgubiri de peste  21.000 de lei după ce şi-a avariat maşina într-o groapă nesemnalizată de pe strada Lombului din cartierul Dâmbu Rotund.

Incidentul s-a petrecut în 20 iulie 2009 în jurul orei 23:30, când clujeanul Viorel Sârcă, ce conducea un autoturism marca Audi a atins cu partea de jos a autovehiculului partea carosabilă, moment în care s-a produs o acroșare și oprirea bruscă a mașinii, potrivit șoferului. Pentru repararea autoturismului, IPJ Cluj a eliberat o autorizație de reparații în care s-a consemnat că avariile autoturismului s-au produs la scut cutie, scut motor și baia de ulei a cutiei de viteze. Totul din cauza denivelărilor drumului.

Societatea la care clujeanul avea asigurată maşina,   Omniasig Vienna Insurance Group, a constituit în baza cererii de plată a despăgubirii formulată de către şofer un dosar de daune. Costul reparaţiilor a fost stabilit la suma de 21.176, 45 de lei, sumă care a achitată unui service auto. Potrivit documentaţiilor făcute publice de primăria clujeană,   asiguratorul a încercat concilierea directă cu primăria, care nu a acceptat să plătească daunele. Astfel s-a ajuns la un proces câştigat de reclamant pe baza rezultatelor unei expertize care a arătat că pe zona de drum indicată de şofer s-au realizat lucrări de întreţinere a părţii carosabile şi singurul factor care a cauzat şocul mecanic la care a fost supus autovehiculul, condus cu o viteză sub limita legală, a fost starea proastă a carosabilului.

Sentința definivă și irevocabilă pronunţată de Tribunalul Cluj obligă primăria să achite reparațiile de 21.176, 45 și cheltuielile de judecată de 6.994, 40 de lei.  Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința de joi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu