Președintele CEDO, Dean Spielmann, vine la Cluj. Va deveni Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Balyai”

Dean Spielmann, Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Dean Spielmann, va fi distins pe perioada vizitei sale în România cu două titluri Doctor Honoris Causa. Unul dintre acestea va fi oferit de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, iar al doilea titlu va fi oferit de Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti.

Prima ceremonia de decerenare a titlului Doctor Honoris Causa va avea loc joi, 11 iunie 2015, de la ora 15:00, în Aula Magna, din clădirea centrală (str. M. Kogălniceanu nr.1, et.2) a Universității „Babeș-Bolyai”. Laudatio va fi prezentată de Prof.Univ.Dr. Florin Streteanu.

Dean Spielmann este judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului din 24 iunie 2004, acesta  fiind ales în funcţia de preşedinte al Curţii pe 10 septembrie 2012, înlocuind-l peNicolas Bratya la şefia CEDO. Anterior, acesta a ocupat funcţiile de vice-preşedinte şi preşedinte de secţie în cadrul CEDO.

Spielmann, născut pe 26 octombrie 1962, în Luxemburg, a studiat Dreptul la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, pe care a absolvit-o în 1988. Masteratul în drept l-a făcut la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu