FOTO Premierul Ponta, huiduit copios la Cluj

Câteva zeci de persoane l-au huiduit pe premierul Victor Ponta, în fața campusului universitar teologic din Cluj, pe care a venit să îl inaugureze vineri. El a fost huiduit, pe de o parte, de un grup de 30-40 de persoane care se opun proiectului minier de la Roșia Montană, dar și exploatării gazelor de șist de la Moșna sau Pungești. Protestatarii a avut bannere cu mesajele „Salvaţi Roşia Montană”, „Fărădelegea lor este legea minelor”, „Legea minelor te lasă fără casă”, „Opriţi evacuările forţate” etc.

Pe de altă parte, potrivit Digi24, la fața locului protestează și un grup de persoane nevoiașe, majoritatea de etnie rromă, dintre cele care au fost evacuate din zona unde s-a constuit ulterior campusul universitar teologic.

Ca reacție la huiduieli, susţinătorii premierului, membri ai PSD aflaţi la ceremonie, au început, la rândul lor, să scandeze „Ponta, Ponta” şi „Bravo Ponta”, relatează Mediafax.

Jandarmii au intervenit pentru a ridica de pe caldarâm pe unul dintre liderii protestatarilor,   Oana Moisil,   care se recomandă ca jurnalistă/ Foto: Dan Bodea

Jandarmii nu au permis accesul în campus unuia dintre liderii protestatarilor, Oana Moisil, care se recomandă ca jurnalistă/ Foto: Dan Bodea

Premierul Victor Ponta nu a reacţionat la cele întâmplate şi a tăiat panglica, după care a intrat înapoi în clădire, unde urmează să ţină un discurs, în aula facultăţii.

La manifestările prilejuite de inaugurarea campusului participă IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, academicianul Ioan-Aurel Pop, rector al Universității „Babeș-Bolyai”.

Tot vineri, înainte de startul protestelor, Victor Ponta a primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție pe care o conferă Mitropolia de la Cluj.

Premierul a venit la inaugurare însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus, fiind întâmpinat de către prefectul Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi parlamentari PSD de Cluj.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto de la protest, realizată de Dan Bodea

[nggallery id=317]

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. alin timis says:

    mitropolitul prepuț s-a prostituat din nou

Postaţi un comentariu