Premieră. Competițe inedită de ciclism în incinta Salinei Turda

Micii bicicliști vor pedala în incinta Salinei Turda.

Asociația „Clujul Pedalează” va organiza pe data de 21 februarie a doua etapă a concursului „Micul Biciclist și Siguranța lui”. De această dată, competiția va avea loc într-o locație inedită: Salina Turda, unde sportivi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani își vor putea testa îndemânarea la câțiva zeci de metri adâncime. Fiecare participant care se înscrie online până la data de 19 februarie, va primi un tricou personalizat, devenind astfel, oficial, „un tăietor de sare”. Bicicliștii vor avea parte de o serie de suprize și de un traseu special amenajat pentru a le pune la încercare tehnica, dar și cunoștințele privind legislația în vigoare a circulației pe drumurile publice. Astfel, micuții vor pedala printre jaloane, rondele, obstacole menite să imite pericolele reale pe care sportivii le pot întâlni pe stradă, în timp ce folosesc ca mijloc de transport bicicleta.

Concursul se bazează pe tehnică și mai puțin pe viteză.

Concursul se bazează pe tehnică și mai puțin pe viteză.

„Prin aceste concursuri noi dorim să îi ajutăm pe copii să învețe regulile de circulație sau altfel spus să știe cum să „conducă” bicicleta. Dacă acum aproape patru ani, la aceste concursuri nu era niciun copil care să termine zona de concurs fără greșeală, acum sunt copii care au înțeles și reușesc să termine traseul fără nicio abatere de la regulile pe care noi le impunem. Asta înseamnă că cei mici prind, că le e drag să participe la concurs. Zona va fi amenajată cu mai multe obstacole: rondele, jaloane, jheab, cumpănă. E un circuit. Nu se va circula cu viteză, este un concurs de îndemânare. În natură nu prea poți întâlni asemenea obstacole, dar poți găsi altele asemănătoare. Noi dorim ca cei mici să știe să se descurce în orice situație”, explică Kertesz Levente, președintele clubului „Clujul Pedalează”.

Micii bicicliști învață regulile de circulație într-o manieră inedită.

Micii bicicliști învață regulile de circulație într-o manieră inedită.

Înscrierile se pot face online, pe www.clujulpedaleaza.ro, pâna vineri, 20 februarie, ora 18.00, sau la fata locului în ziua competitiei, între orele 09.00-10.30. Taxa pentru înscrierea online este de 10 lei, iar pentru înscrierea la fața locului este de 25 de lei. Startul competiției va avea loc la ora 11.00.

Concursul este o premieră pentru Salina Turda, acest tip de competiții organizându-se până în prezent, la Slănic Prahova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu