Prefectul Vuşcan tună şi fulgeră la adresa Inspectoratului de stat în construcţii: fac controale de figuraţie

“Inspectoratul de stat în construcţii face controale de figuraţie”. Aşa a caracterizat prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan activitatea acestei instituţii după ce a fost sesizat de zeci de cetăţeni din judeţ despre cazuri de încălcare a legii la proiectele imobiliare în dezvoltare.

“Am cerut şi noi o situaţie asupra activităţii lor şi am văzut cu uimire că în ultimele trimestre de anul trecut şi primele două din 2013 au făcut 1473 de controale. Câte amenzi credeţi că au aplicat? 15 amenjoare că nu le putem numi amenzi, se ridică la valoarea de 29.000 de lei, jumătate de garsonieră. Nu vreau să spun mai multe despre supărările pe care le avem faţă de acest serviciu, dar în câteva zile vom avea o întâlnire şi pe această temă cu ministrul Dezvoltării. Aşa cum ştiţi la Inspectoratul de stat în construcţii avem angajaţi care au dosare penale grele şi nu pentru nişte zâmbete. Acolo trebuie un corp de control al ministerului şi să rămână cei care vor să facă treabă”, a spus supărat Vuşcan.

Prefectul a precizat că ceea ce se întâmplă din punct de vedere urbanistic la Cluj-Napoca dar şi în comunele învecinate este de foarte multe ori în afara legii. “Nu poţi să faci în aceste cazuri o figuraţie de control. Păi au consumat mai mult combustibil cu controalele decât au dat amenzi, Iar nouă ne răspund standard că ei îşi fac datoria”, spune prefectul. Aceasta în condiţiile în care apoi la uşa prefectului vin zeci de clujeni să se plângă chiar de problemele legate de construcţiile noi.

“Am cerut şi un inventar cu construcţiile începute şi neterminate. La Cluj avem celebrul caz Tower unde, de exemplu, trei generaţii dintr-o familie, bunică, părinţi şi copii stau în chirie şi plătesc credite luate pentru că au dat avans pentru un apartament în turnuri, iar blocul nu se mai ridică. Oamenii sunt disperaţi. Am constatat că sunt zeci de asemenea cazuri în care investitorii au luat banii şi au uitat să mai facă şi construcţia”, a spus Vuşcan. Prefectul a adăugat că volumul de muncă pentru angajaţii instituţiei în documentarea acestor dosare este foarte mare, dar că prefectura va continuă să facă demersurile legale pentru a ataca în contencios hotărârile care nu respectă legea.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Florin says:

    Poate arunca d-nul prefect un ochi si la blocul ce se inalta in Floresti, la intersectia str. Cetatii cu Florilor. Constructia e la maxim 2 metri de strada, intr-o intersectie. Intreb: unde isi vor parca proprietarii masinile? In intersectie? E vorba de celebrul bloc respins in plenul CL Floresti pentru ca erau prea multe etaje. S-a respins 3 etaje pe urma 2 si ia ghiciti, acum au aprobat cu 3 etaje!!!!!!

Postaţi un comentariu