Podurile de pe drumul Ic-Ponor sunt gata, șoseaua mai așteaptă

Lucrările de construire a celor nouă poduri de pe drumul de acces spre zona turistică Răchiţele – Ic Ponor s-au încheiat și au fost recepționate astazi.

„Recepţia acestor poduri reprezintă etapa premergătoare finalizării lucrărilor de infrastructură rutieră a întregului traseu. Sperăm ca într-un timp foarte scurt, în funcţie şi de condiţiile climaterice, să definitivăm lucrările de modernizare a acestui drum care duce spre o zonă a judeţului cu un potenţial turistic extrem de ridicat şi încă insuficient valorificat”, a apreciat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Licitaţia de construire a celor nouă poduri de pe drumul Răchiţele – Ic Ponor a fost adjudecată de compania SC SAmus Construcții SA Dej. Valoarea contractului a fost de 3.914.332, 47 lei fără TVA, garanţia structurii podurilor fiind de 30 de ani, iar a celorlalte lucrări conexe de 7 ani.

„Semnificaţia acestui moment este dată de faptul că astăzi au fost recepţionate lucrările prevăzute în primul contract referitor la infrastructura rutieră a judeţului semnat de actuala conducere a Consiliului Judeţean. Şi, nu întâmplător, acest contract s-a derulat în bune condiţii, fără să se încheie vreun act adiţional iar valoarea iniţial stabilită nu a fost suplimentată nici măcar cu un leu” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care a făcut astfel referire la contractul eșuat referitor la drumul Ic-Ponor.

Lucrarea pentru drum a fost adjudecată la un preț, dar ulterior constructorul a făcut presiuni repetate pentru încheierea unor acte adiționale, pe motiv că materialele s-au scumpit între timp. Deși s-au purat discuții prelungite în ultimele luni îâncă nu s-a ajuns la un compromis, astfel că cel mai probabilă este reyilierea contractului pentru această investiție. Și derularea unei noi licitații, care va prelungi și mai mult asfaltarea drumului care duce către diverse atracții turistice din zonă.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu