PNL-iștii și Macoviștii clujeni i-au cerut demisia premierului Victor Ponta

Protest impotriva premierului Victor Ponta / Foto: Maria Man

Un protest împotriva premierului Victor Ponta a avut loc astăzi, 5 iunie 2015, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde, aproximativ 10 PNL-iștii clujeni s-au adunat în jurul orei 19:15 pentru a-i cere demisia premierului audiat în cursul dimineții la DNA.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Unul dintre organizatorii manifestării, Daniel Mihiș, a adus un banner uriaș în care Victor Ponta, prezentat drept Hitler, le mulțumește înaintașilor săi: Nicolae Ceaușescu, Adrian Năsatse și Ion Iliescu pentru că l-au crescut. Ceilalți manifestanți au avut de asemenea, bannere cu mesaje: „Vrem integritate, nu imunitate”, „Senatoarea Japița, mântuitoarea parlemanetarilor corupți”, „Dă „paste” la demisie. Să înceapă depontificarea”.

DSC_0038

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Manifestanții au fost la început dezorganizați, neștiind exact ce să strige în piață, ce rimă sau slogan să folosească. Au râs, au glumit, spectacolul oferit fiind unul pe alocuri penibil.

După aproximativ o oră, timp în care PNL-iștii nu au scandat prea mult, au apărut și câțiva „Macoviști”dinspre Bulevardul Eroilor. Pentru că în Piața Unirii urma să aibă loc proiecția în aer liber al unui film din cadrul TIFF, PNL-iștii și Macoviștii au continuat protestul pe Bulevarul Eroilor, la Clopot, urmând ca apoi să plece în marș spre Teatru Național „Lucian Blaga” unde s-a și terminat manifestarea în jurul orei 21:00.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

După întâlnirea cu cealaltă „gașcă”, protestul a fost unul mult mai animat. S-a strigat  mai mult, au fost mai multe bannere. În total s-au strâns în cele din urmă aproximativ 30 de persoane.

La un moment dat a trecut pe lângă manifestanți o mămică cu o fetiță. Fetița nu avea  mai mult de 3 ani. Auzind că se strigă „Ponta, demisia!”, a întrebat dintr-o dată: „Mami, Ponta e aici? El aude ce strigă lumea?”

„Ne face țara de rușine! Cum poate să rămână în funcție după toate acuzațiile?” se întreabă un clujean. Un altul, mult mai dur, este de părere că primul ministru trebuia să își dea demisia demult: „Pai trebuia să plece când și-a plagiat teza de doctorat! E rușinos într-adevăr. Ajungem de râsul Europei! Să plece!”, a spus un alt clujean, spectator al protestului.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Manifestanții au promis să iasă în stradă și zilele următoare dacă premierul nu își va da demisia.

Conform comunicatului dat de către DNA în această dimineață, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor. Mai multe detalii aici.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. barbu says:

    Mai bine ar tacea din gura vorba aia:-Rade harb de oala sparta.

Postaţi un comentariu