Plata parcării prin SMS, de astăzi și în Cluj-Napoca

Începând de marți, 26 noiembrie, șoferii care vor să-și parcheze automobilele în centrul orașului nu vor mai fi nevoiți să facă plimbări la automatele de tichete, existând posibilitatea să achite contravaloarea unui tichet printr-un simplu SMS.

Inuagurarea oficială a acestui serviciu a fost făcut miercuri de către primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a declarat că foarte mulți clujeni au solicitat introducerea acestui sistem de plată a parcării.

„Pe lângă celelalte metode tradiționale aducem și această metodă prin care orice clujean, cu ajutorul telefonului mobil, își va putea achita taxa de parcare pentru zona 1 sau 2 utilizând SMS-ul”, a declarat Emil Boc imediat după ce și parcat mașina și obținut un tichet folosindu-și telefonul.

Modalitatea de utilizare a serviciului presupune trimiterea unui SMS la numărul 7420 în care solicitantul va preciza numărul zonei în care parchează (401 pentru zona 1 și 402 pentru zona 2) și numărul de înmatriculare al automobilului. Tariful este 0, 45 euro+TVA pentru zona 1 pentru o parcare de o oră, în timp ce pentru zona 2 parcarea pentru două ore va costa tot 0, 45 de euro+TVA.

„Este prima plată prin SMS pentru parcare şi se vede că funcţionează. Aceasta face parte din rândul soluţiilor inteligente, utilizând tehnologia modernă în avantajul cetăţeanului. Plata parcării prin SMS este o modalitate de a uşura viaţa de zi cu zi a clujenilor.

Verificarea va fi realizată de agenți ai Poliției Locale care vor fi dotați cu dispozitive PDA prin care vor putea afla dacă o anumită mașină este parcată corect. Potrivit edilului șef al orașului, implementarea serviciului a costat 18.000 de lei și va deservi un număr de 3250 de locuri de parcare.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu