Planuri pentru 2014: Curse directe de la Cluj spre Constanța și Istanbul

Foto: Dan Bodea

Anul 2014 se anunță un an bun pentru județul Cluj în cazul în care planurile președintelui Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, vor fi finalizate cu succes. Astfel, conform declarațiilor acestuia, până la finele lunii decembrie clujenii vor avea la dispoziție curse directe spre Constanța, Istanbul și Budapesta, vor beneficia de servicii de sănătate mai bune și vor avea drumuri de o calitate mai bună.

Printre obiectivele majore ale administrației județului Cluj se numără și noi lucrări la Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Astfel, în cursul acestui an, companiile TAROM și Turkish Airlines ar urma să introducă noi curse.

„Dorim continuarea lucrărilor la aeroportul Internaționl Cluj. Dorim să realizăm terminalul cargo și să extindem, în următorii ani probabil, pista. Suntem în negocieri cu TAROM pentru o cursă Cluj Napoca- Constanța și cu Turkish Airlines pentru o cursă  spre Istanbul. De asemenea, am inițiat demersurile pentru o cursă spre Budapesta”, a mai declara Horea Uioreanu.

Lista cu obiectivele de investiții ale Consiliului Județean Cluj este una cât se poate de amplă. Printre capii de listă se numără și tronsonul Răchițele- Ic Ponor, unde deși lucrările au început în 2009, asfaltul lipsește cu desăvârșire și acum.

„Un obiectiv foarte important pe care ne vom concentra în următorii doi ani va fi modernizarea și repararea drumurilor județene. Contractul este reziliat pentru drumul Răchițele-Ic Ponor și îl vom finaliza în curusul acestui an. Credem că în urma unei expertize vom putea lua o decizie”, a declarat președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Sistemul de colectare și depozitare al deșeurilor și demararea unor lucrări la două spitale din Cluj sunt și ele pe lista obiectivelor „de realizat”, Uioreanu precizând că pentru toate aceste lucrări se vor accesa fonduri europene, resursele proprii și parteneriatele de tip public-privat.

„Dorim să demarăm, cu ajutorul fondurilor guvernamentale, lucrările la Spitalul Regional de Urgență și Spitalul de Urgență Pediatrică. La ora actuală, pentru demararea acestor proiecte,  avem la dispoziție resursele financiare proprii, fondurile  europene și parteneeraiatele publice-private”, a spus Horea Uioreanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu