Pietonale transformate în parcări

Situația de pe strada Andrei Șaguna

În urmă cu patru ani, autorităţile locale clujene anunţau planurile de pietonalizare a mai multor zone din centrul oraşului. Pe strada Andrei Șaguna s-a reuşit pavarea, nu şi restricţionarea circulaţiei auto, conform unui comunicat de presă emis de PNL Cluj.

În respectivul comunicat se arată că pe strada Andrei Şaguna circulă maşini, iar o parte din stradă e folosită ca parcare, Primăria Cluj-Napoca nu a reușit să gestioneze situația.

De asemenea, în vara acestui an, precum și în 2011 și 2012, municipalitatea clujeană a promis terase şi târguri pe strada Andrei Şaguna. Pe jumătate din stradă staționează mașini și asta deoarece unul dintre cei doi stâlpi instalați, mai exact cel care ar trebui să limiteze accesul auto pe „pietonală”, nu funcționează. ”. În prezent, chiar dacă e interzis, mereu sunt maşini parcate pe trotuar.

Potrivit aceluiași comunicat, o altă stradă urmează să să fie modernizată şi destinată traficului pietonal: strada Baba Novac. Degeaba se pavează, dacă tot la fel va fi pusă în valoare pietonala, deoarece tot şoferii vor fi cei care se vor folosi de ele, iar pietonii vor fi obligaţi în continuare să se strecoare cu atenţie printre maşini.

Reprezentanții PNL cer Primăriei Cluj-Napoca să respecte propriile dispoziţii, conform cărora accesul auto va fi permis pe strada Andrei Şaguna doar riveranilor, şi asta doar cu condiţia parcării în incintă, nu a staţionării pe trotuar sau stradă, se specifică în comunicatul de presă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu