Peste 3.500 de clujeni au semnat împotriva exploatării de la Roşia Montană

Un număr de 3.961 de clujeni au trimis opiniile lor cu privire la începerea lucrărilor de exploatare la Roşia Montană de către Roşia Montana Gold Corporation. Opiniile au fost transmise în urma consultării publice iniţiate de deputatul PSD, Aurelia Cristea. Din totalul celor care s-au propunşat cu privire la acest subiect, 3.607 clujeni au pledat împotriva proiectului de lege cu privire la Roșia Montană, iar 354 în favoarea lui.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat la această consultare publică. A fost o premieră şi pentru mine, dar am considerat că este un exerciţiu democratic necesar. Votul meu din Parlament va beneficia astfel de o dublă greutate: este opţiunea mea personală, sprijinită masiv de opţiunea clujenilor interesaţi de acest proiect de lege”, a explicat Aurelia Cristea.

Deputatul a insistat că un proiect cu un astfel de impact este necesar să treacă printr-o amplă dezbatere publică, transparentă.

„Votul meu în Parlament nu este şi nu poate fi interpretat ca un vot împotriva investitorilor străini din România. Înainte să devin deputat, am lucrat în mediul privat. Voi susţine întotdeauna investitorii care vor să facă afaceri sănătoase, cu respectarea legilor în vigoare şi promovarea dezvoltării durabile în România”, a mai subliniat Aurelia Cristea

Distribuie:

Postaţi un comentariu