Peste 14.000 de elevi clujeni vor primi burse

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat sumele necesare pentru plata burselor elevilor din şcolile municipiului pentru primul semestru al nului şcolar 2013-2014. Peste 14.000 de elevi vor beneficia de aceste burse, de merit, de perfomanţă, de studiu şi de ajutor social.

Cele mai multe burse, circa 9000 sunt burse de studiu. Totuşi din numărul total de burse plătite de la bugetul local 3.500 sunt burse sociale. Cuantumul burselor de care beneficază elevii este: 90 de lei bursa de merit, 90 de lei bursa de performanţă, 70 de lei bursa de studiu şi 60 de lei bursa de ajutor social. Dintre şcolile clujene cele mai multe burse, 780 la număr, le primesc elevii Colegiului Naţional „George Coşbuc”.

„Prin legea educaţiei aceşti bani se plătesc prin intermedniul autorităţilor locale dar ar trebui să vină de la minister. Nu au venit, aşa că îi vom plăti de la bugetul local”, a precizat în plenul şedinţei de Consiliu Local, primarul Emil Boc. Pentru plata burselor sunt necesare în total fonduri în valoare de 1.142.842 lei, iar alocarea banilor a fost stabilită la rectificarea bugetară.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu