Peste 100 de tineri învăţaţi să facă afaceri în IT

Peste 100 de clujeni au descoperit tainele antreprenoriatului în IT&C,   în cadrul evenimentului #defineCluj.

Conferința s-a adresat studenților și tinerilor profesioniști pasionați de acest domeniu, urmărind să le trezească şi interesul de a-şi deschide o proprie afacere. Programul a cuprins 11 prezentări din partea unor reprezentanți din sfera antreprenorială, atât de la nivel național, cât și internațional, care le-au dezvăluit participanților secretele succesului unui start-up în IT&C.

De asemenea, tinerii au avut ocazia de a lua parte la o dezbatere între mediul academic, mediul antreprenorial și cel studențesc referitor la rolul jucat de educație în încurajarea inițiativelor tinerilor. „Mă interesează foarte mult acest domeniu al antreprenoriatului și, tocmai din acest motiv, am găsit evenimentul #defineCluj ca fiind de foarte mare ajutor. Pentru un tânăr e extrem de util să primească informații de la niște persoane care vorbesc din propria experiență și să învețe din practicile lor”, a declarat Carmen Miron, studentă dar și angajată în cadrul unui start-up.

„Mi s-a părut foate util și am învățat foarte multe. Consider că cele prezentate și dezbătute în cadrul conferinței ne-au dat mai mult curaj să încercăm să ne punem în aplicare ideile și să nu ne temem de eșec”,  spune Augusta Cioban, o studentă care intenționează să pornească o afacere alături de o prietenă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu