Pe locuri, fiți gata, start! Doar trei zile ne despart de cea mai mare competiție de alergare din Transilvania. La ce probe ne putem încă înscrie

Foto: Dan Bodea

Au mai rămas doar trei zile până când mii de sportivi se vor alinia la linia de stat a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca 2015, pentru a lua parte la cea de-a cincea ediție a celei mai mari competiții de alergare din Transilvania. Astfel, pe 19 aprilie, centrul orașului se va transforma într-o veritabilă pistă de alergare, destinată sportivilor profesionițti și amatori din 22 de țări. Organizatorii se așteaptă ca numărul participanților să depășească 3.500, ediția de anul acesta fiind una aniversară. Competiția are de toate: trei probe tehnice: maraton, semimaraton, ștafetă și două probe populare, singurele la care se mai pot face înscrieri: Crosul BT și Cursa Copiilor Cora, (înscrierile vor fi deschise sâmbătă 18 aprilie 2015 între orele 11:00 și 19:00 în Zona Expo de la Cluj Arena), dar și multe surprize din partea organizatorilor. În acest an, competiția are și o latură socială, întrucât în cadrul acesteia se vor aduna fonduri pentru tinerii cu insuficiență renală cronică îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”.

Crosul BT 2014 / Foto: Dan Bodea

Crosul BT 2014 / Foto: Dan Bodea

Dacă la ediția din 2014 a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca au participat aproximativ 3.000 de sportivi din 22 de tari, anul acesta organizatorii se așteaptă la o participare de 3.500 de alergători care vor reprezenta fiecare continent în competiție. Creșterea estimată este de aproximativ 20%, inclusiv la probele tehnice, unde cele 1.300 de kit-uri de concurs disponibile s-au rezervat în proportie cu 94 % cu trei săptămâni înainte de închiderea oficială a înscrierilor, programată pentru 5 aprilie 2015.

Premii de peste 10.000 de euro 

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca îi recompensează pe cei mai rapizi alergători cu premii a căror valoare totală depășește 10.000 de euro. Primii 5 concurenți de la categoria open masculin și feminin de la probele de maraton și semimaraton, respectiv primele trei echipe de la maraton ștafetă, vor primi premii în bani și produse oferite de sponsorii și organizatorul evenimentului, asociația Runners Club din Cluj-Napoca.

Autorul cărții „Cine ești tu ,   doctore?”,   medicul Nicolae Iordache-Iordache,   în cadrul probei de semimaraton 2014 / Foto: Dan Bodea

Autorul cărții „Cine ești tu , doctore?”, medicul Nicolae Iordache-Iordache, în cadrul probei de semimaraton 2014 / Foto: Dan Bodea

„Anul acesta avem alergători din 22 de țări din întreaga lume. Avem patru alergători din Kenya, trei la proba masculină, dintre are unul va participa la proba de maraton, doi la cea de semimaraton și o prezență feminimă care va participa la semimaraton. Avem alergători de valoare, nu știm la ce să ne așteptăm. Pe parcursul unei curse se pot întâmpla multe, rezultatele se pot schimba. Dacă anul trecut toată lumea a pariat pe kenyeni, primele poziții au fost ocupate cu precădere de români. Maratonul a fost câștigat de Elisha Sawe, care a alergat 42 de kilometri în 2:27.26. Nu știm dacă timpul de anul trecut va scădea, dar este posibil să se întâmple acest lucru. După anunțarea premiilor în valoare de peste 10.000 de euro și-au anunțat prezența mulți alergători de top. Până acum maratonul a fost câștigat de doi kenyeni și un etiopian care a câștigat două ediții. Vom vedea ce se va întâmpla anul acesta”, a spus Horațiu Morar, președintele asociației Runners Club din Cluj-Napoca.

Turism sportiv

„Evenimentul nostru promovează turismul sportiv. La Crosul B.T. vor participa concurenți din toată țara. E ceva dacă vin participanți din Suceava, Iași, Constanța pentru a alerga la Cluj șase kilometri. Cei care vin să alerge 42 de kilometri vor rămâne cu siguranță dacă nu câteva zile, măcar este noapte. Este un efort să alergi atât. Noi oferim un traseu frumos, prin oraș și ne străduim ca acest traseu să fie cât mai sigur. Le mulțumim pe această cale șoferilor, care vor fi incomodați de restricțiile de circulație pentru înțelegere. Maratonul nu promovează numai sportul, ci și Clujul. Evenimentul a fost promovat intens și în afara țării”, a spus Horațiu Morar.

Printre participanții competiției se numără și sportivul Gheorghe Moșion, în vârstă de 82 de ani, care a participat la toate edițiile concursului de la Cluj. Acesta va alerga la proba de semimaraton.

Gheorghe Moșion / Foto: Dan Bodea

Gheorghe Moșion / Foto: Dan Bodea

Dacă până acum primarul Emil Boc era o prezență nelipsită de la cursa populară de șase kilometri, anul acesta reprezentanții adminitrației au declarat că deocamdată, edilul nu și-a anunțat prezența în calitate de alergător, dar va rămâne de văzut dacă acesta se va răzgândi sau nu.

  [stextbox id=”custom”]

Programul competiției: 

Sâmbătă 18 aprilie 2015

Interval 11:00 – 19:00. Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora. La Crosul BT sunt disponibile 1600 de kit-uri de concurs iar la Cursa Copiilor Cora 500 de kit-uri de concurs care se vor ocupa în ordinea sosirii la fața locului. Locurile nu vor fi rezervate pentru cei care s-au înscris online. Fiind un concurs cu participare gratuită, kit-urile se vor distribui primilor concurenți care se prezintă la standul de înscrieri de la Cluj Arena.

Interval 12:00 – 18:00. Pasta Party,   în restaurantul de la Cluj Arena, etaj 2 pentru participantii la maraton, semimaraton si maraton stafeta.

Kitul fiecărui participant va conține:  tricoul oficial, chipul de cronometrare, sacul de echipament, numărul concurs, 1 produs Isostar, 1 produs Rexona, 1 produs illy, cadouri din partea sponsorilor, 1 voucher de acces la Pasta Party, acces la garderobă, puncte de revitalizare, medalie la sosire, diplomă online.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Duminică 19 aprilie 2015
Ora 07:00 – 08:00 Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor
Desfășurare concurs
Ora 09:15 –  START  Maraton AROBS, Semimaraton Hervis și Maraton Stafetă Autoworld.
Ora 13:00 –  Festivitate de premiere
Ora 13:15 –  START Cursa Copiilor Cora
Ora 13:45 –  START Crosul BT
Ora 14:30 – Festivitate de premiere Crosul BT
Ora 14:30 – Festivitate de premiere categorii de varsta la maraton si semimaraton

[/stextbox]

Traseul competiției (Maraton, Semimaraton, Maraton Ștafetă)

Start: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Coșbuc – strada Cardinal I.Hosu – strada E Isac – strada Gh. Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor – întoarcere – bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gh Șincai- strada E. Isac – strada Cardinal I Hosu- strada G. Coșbuc – Splaiul Independenței – strada Barițiu- întoarcere – strada G. Barițiu- Splaiul Independenței – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – întoarcere – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena –  Sosire.

Traseul măsoară 10, 55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratonisti și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Pe traseu vor fi plasate 3 puncte de hidratare: strada Eroilor (la aprox. km 3), Splaiul Independenței (la aprox. km 5, 5) și pe str 1 Decembrie 1918 (la aprox. km 8), iar la final vă oferim la punctul de revitalizare (apă, Isostar, biscuiti, fructe, Ciuc) și masaj, cu ajutorul celor 10 kinetoterapeuți care vor avea grijă de picioarele voastre.

Toalete ecologice vor exista în zona punctului 3 de hidratare (la km 8, 5). De asemenea sunt disponibile cele 2 toalete publice aflate la capetele Parcului Central (la 5 metri de zona de alergare).

Kit-ul de concurs de la probele tehnice cuprinde tricoul tehnic oficial al competitiei, sacul de antrenament dublu compartimentat personalizat, numarul de concurs și cip-ul de cronometrare, acces la Pasta Party, energizante Isostar, o băutură Illy și un antiperspirant Rexona Aloe Vera sau Rexona Men Quantum, toate asortate în culori și arome.

Ateliere tematice și puncte de sonorizare 

Programul de divertisment de la MIACN 2015 include un atelier de fotografie coordonat de Tomi Tothpal, care își propune să inițieze fotografii amatori în tainele fotografiei sportive, un atelier de percuție la punctul de sonorizare de pe strada Napoca, demonstrații de motociclism viteză prezentate de Team 33 și un atelier coordonat de membrii Cluj Crusaders care vor demonstra tehnici specifice fotbalului american: Quarterback Challenge (aruncarea mingii); Burn the track! (aleargare cu mingea); American Football Challenge (circuitul activităților) și Get your Armor! (echipare în echipament de protecție și experimentarea fotbalului american).

Mix-urile muzicale se vor auzi la fiecare din cele opt puncte de sonorizare de pe traseu,  iar pe scena amenajată în fața Teatrului Maghiar vor concerta școlile de muzică Rock Academy și The Beat, Patricia Mărginean, Andrei Galis, Ioana Moldovan, Simina Popandron, Lorena Cozneac, Timo B, Florin Hegheduş, Alexandru Baican, Alin Nicuta, Anda Dumitriu, Andrada Laszlo, Andrei Galis, Budai Evelin, Canila Andreea Ecaterina, Curtusan Dan Ciprian, Denisa Lote, Ioana Dan, Lorena Cozneac, Mădălina Radu, Mihai Ursu, Patricia Fage, Roxana Raiţă, Rusnac Mihaela, Rusu Cezar Diana, Tudor Barbos, Simina Popandran, Nicoleta Prisăcaru, Ioana Moldovan.

„Be great! Inspire others to follow you”

De la linia de start nu vor lipsi o parte dintre ambasadorii sportului, care au împărtăşit publicului poveştile lor legate de sport în cadrul campaniei „Be great! Inspire others to follow you”,  lansată de AROBS Transilvania Software la ediţia aniversară a maratonului. Campania are menirea de a apropia adulţii şi copiii de sport prin promovarea unor poveşti reale din viaţa celor 15 ambasadori, iar, la MIACN 2015, participanţii şi susţinătorii le vor putea viziona pe toate, de unde vor afla cum îţi poate influenţa sportul viaţa, cariera, relaţiile interumane.

silva

Tricourile celor 15 ambasadori vor fi scoase la licitație la finalul competiției, în mediul online, iar banii adunați vor fi donați Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta”, care se ocupă de copiii și tinerii care suferă de insuficiență renală cronică.

Citiți și: Ambasadorii Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca: piloții Napoca Rally

După ambasadori, sunt aşteptaţi şi clujenii să îşi spună poveştile lor despre sport. Trei dintre cele mai captivante poveşti vor fi premiate cu: o cameră video de acţiune Contour Roam3 (locul 1), o cameră video de acţiune Mio Mivue m350 (locul 2) şi un smartwatch unisex Magellan Echo (locul 3).

Poveştile ambasadorilor campaniei pot fi urmărite aici: www.be-great.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu