Patru troleibuze noi pentru clujeni

Începând de miercuri, 14 august, cetățenii municipiului Cluj-Napoca vor putea circula pe liniile 25 și 6 cu unul dintre cele patru troleibuze noi aduse de RATUC din Franța.

Fiecare mijloc de transport nou este de ultimă generație, iar fiecare garnitură a costat 1.9 milioane de euro. Noile troleibuze dispun de aer condiţionat, camere de luat vederi intern şi extern, podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi, capacitate şi confort în interior, durată de utilizare 15 ani plus doi ani de garanţie, sistem de afişare cu LED, GPS, capacitate de 164 de călători, 42 locuri pe scaune, patru scaune cu accesibilitate uşoară pentru persoane cu dizabilităţi, conform spuselor primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, noile garnituri vor consuma cu 40% mai puțin decât cele vechi.

Până la sfârșitul acestui an pe raza orașului vor circula zece astfel de troleibuze. „În perioada următoare vom mai aduce încă o garnitură, astfel ca până la începerea anului școlar, în oraș să circule cinci mijloace de transport noi”, a declarat Liviu Neag, directorul RATUC.

Distribuie:

Postaţi un comentariu