Pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2013 a decolat de pe Aeroportul Internațional Cluj

Foto: Radu Hângănuț

Aeroportul Internațional Cluj își menține cifrele bune înregistrate în anii anteriori și ajunge și în anul 2013 la peste 1 milion de pasageri care au ales să plece spre destinațiile dorite folosind serviciile facilității de la periferia orașului Cluj-Napoca. Astfel, pasagerul cu numărul 1 milion este un italian care a primit curse cadou din partea companiei și facilități din partea aeroportului.

Evenimentul de sărbătorire a pasagerului cu numărul 1 milion a acaparat toată atenția pe Aeroportul Internațional Cluj. Directorul aeroportului, David Ciceo și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu au „prezidat” evenimentul și au oferit diplome și premii pentru pasagerul cu numărul 999.999, pasagerul 1 milion și pasagerul 1.000.001.

Zborul care a consemnat cele trei premiere ale anului a fost un zbor al companiei Wizz Air, spre Bergamo. Premianții au fost o doamnă care alături de fiica ei se îndreptau spre Milano pentru a-și petrece Sărbătorile de Iarnă (pasagerul cu numărul 999.999), o clujeancă (pasagerul cu numărul 1.000.001) și un cetățean italian (pasagerul cu numărul 1 milion.)

Pasagerul cu numărul 1 milion a primit din partea  operatorului aerian bilete dus-întors de la Cluj-Napoca spre orice destinație disponibilă de pe aeroportul Cluj Napoca. În plus, aeroportul le-a oferit celor trei abonamente de parcare în incinta aeroportului dar și câte un buchet de flori.

Este al treilea an consecutiv în care Aeroportul Internațional Cluj înregistrează peste 1 milion pasageri, David Ciceo anunțând că pentru anul 2014 se așteaptă la o creștere a numărului de pasageri cu cel puțin 5% și atingerea cifrei de 1.200.000 de pasageri.

„Este un moment important pentru noi. S-a reluat  creșterea și am avut un an 2013 excelent din acest punct de vedere. Am avut o creștere de 10 %, patru zboruri noi spre orașe unde nu eram conectați, am finalizat o nouă pistă și ne-am consacrat ca al doilea aeroport al României ca și capacitate. Estimăm o creștere de cel puțin 5%, suntem în discuții cu noi companii aeriene, sperăm că de la anul să avem noi destinații și lucrăm  mult la îmbunătățirea serviciilor pe care le oferim pasagerilor noștri ”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internașional „Avram Iancu”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu