Party în tramvai. Ultima stație: David Guetta

Foto: Cătălin Timofti

Petrecăreții de la Festivalul Untold au la dispoziție, începând cu a doua seară, o locație inedită unde se pot distra, pe lângă scenele oficiale. Este vorba de Tramvaiul Capitalei Europene a Tineretului, „ăla colorat”, cum este acesta cunoscut printre clujeni, unde au loc adevărate petreceri „pe șine”. Clujenii, dar și străinii stau la coadă pentru a putea urca în tramvai și pentru a putea dansa în mijlocul de transport desprins parcă dintr-o poveste.

Foto: Cătălin Timofti

Foto: Cătălin Timofti

Deși de această data tramvaiul are o singură stație, stând practic pe loc, acest lucru nu îi împiedică pe turiști „să călătorească” pe ritmul muzicii. Pentru a vedea cât de complicat este să organizezi un party în tramvai, am stat de vorbă cu „vatmanul”, clujeanul Aurelian Farcaș sau DJ Aurică, pe numele său de scenă. Pentru Aurelian este prima experiență de acest gen, deși acesta lucrează ca DJ și M.C. de șase ani. L-am găsit făcând retușurile necesare înainte de ultima petrecere.

Foto: Cătălin Timofti

DJ Aurică/ Foto: Cătălin Timofti

„Lucred ca D.J. de când am venit la Cluj ca student. Am cochetat cu evenimentele studențești ca prezentator, ca M.C. Cred că acest lucru a venit ca urmare a voluntariatului pe care l-am făcut în cadrul organizației studențeti a Universității Tehnice, OSUT. Este o ocazie unică să fac acest lucru la Untold, împreună cu colegul meu Adrian Pelin, cu care lucrez în cluburi.  Am avut ocazia să mixăm vineri după masa la The Sound of Town. Au fost două ore mișto, dar cam puțină lume la ora aceea în parc, având în vedere și condițiile meteo de atunci, dar a fost o experiență frumoasă. Seara ni s-a propus să venim aici, în tramvai.

Citiți și: Cluj never sleeps. Petrecere inedită într-un tramvai din Cluj

Deși ideea petrecerii în tramvai în cadrul Untold Festival era în mintea organizatorilor de mai demult, s-a dorit ca totul să pară sontan. Și așa a și fost. A venit tramvaiul, am adus boxele, am pus luminile și am creat cadrul pentru o super petrecere”, povestește DJ Aurică. Tinerii nu s-au lăsat așteptați. „Am suplimentat sunetul afară, pentru că era foarte multă lume. Se stătea la coadă. Cred că e pentru prima dată în Cluj când se stă la coadă la tramvai”, consideră DJ-ul.

Foto: Cătălin Timofti

Dj Auricp și gașca / Foto: Cătălin Timofti

În această seară, tramvaiul va ajunge în ultima stație îninte de începerea concertului David Guetta ce are loc pe Cluj Arena. Petrecerea se desfășoară în intervalul orar 21:00 – 1:00. „În fiecrea seară, ultima stație a fost scena principală, unde concertează artiștii mult așteptați. Când au început Avicii sau Armin van Bureen concertele, noi ne-am oprit. I-am atenționt pe cei de la bordul tramvaiului: „Atenție, e ultima stașie. Se închid ușile. Toată lumea la concert!”

În Tramvai nu mixează DJ străini, dar cu toate acestea, e frecventat și de străini. „Suntem doar noi, DJ locali și sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Muzica este destul de comercială, dar până la urmă e un party. Lumea se simte bine în tramvai pentru că e ceva inedit, pentru că sare, pentru că se mișcă tramvaiul, e ceva nou. Nouă ne-a dat impresia că nu prea contează muzica. Am vorbit în engleză, în franceză, în română, au încercat unii să mă întrebe ceva și în magiară, dar nu am înțeles nimic, cale pe care îmi cer scuze. Au fost mulți străini.

„Am tramvaiul meu!”

 

Am fost foarte încântat. Avicii e la 50 de metri distanță, dar eu am tramvaiul meu! E ideea organizatorilor, noi o implementăm și ne ocupăm de partea tehnică, de tot ce trebuie pentru ca lucrurile să decurcă bine.  Nefiind un club unde luminile sunt bine ancorate în tavan, ci având mai mult instalații improvizate, sunt anumite lucruri care au avut se suferit, adică s-au desprins cablurile, luminile, de la balans și de la numărul mare de persoane care a fost în interior. Trebuie întărite puțin legăturile care s-au făcut și eventual, ascunse mai bine cablurile. Vrem să evităm orice neplăcere”, a explicat DJ-ul inginer.

Foto: Cătălin Timofti

Foto: Cătălin Timofti

Foto: Cătălin Timofti

Foto: Cătălin Timofti

Aurelian a fost impresionat de concertul Alexandrinei, dar și de atmosfera care s-a creat pe stadion în fiecare seară. „Atmosfera de pe stadion e impresionantă, cred că asta vrea toată lumea să vadă. Am reușit și noi să mergem. Cred că asta face diferența. E o senzație aparte, dar, mă rog, toate scenele au un spirit al lor. Am dormit puțin, dar s-a meritat. Cred că mișcarea care a avut loc anul acesta la Untold va da de gândit organizatorilor la nivel național. Au venit mulți cunoscuți din diverse orașe special pentru Untold. Acum nu știu dacă le place neapărat muzica sau sunt aici pentru atmosferă, ca devoratori de festivauri, dar important e că sunt aici și că în Cluj se întâmplă ceva”, consideră clujeanul.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

DJ Aurică nu exclude posibilitatea ca pe viitor să aibă propriul său tramvai. „Mi-ar plăcea, dar dacă ar avea suspensii mai sport, să nu fie atât de mult balans. La un moment dat nu vedeam ce scrie pe ecran. Tramavaiul meu meu pe viitor… Hmm… Poate îmi firmă de transport. Glumesc. Ar fi o idee interesantă. Aș gusta lucrul acesta, măcar o dată pe săptămână. Ar fi o rețetă interesantă pentru distrație”, este de părere „vatmanul”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu