Pârtieeeee! Se poate schia pe Feleac

Foto: Radu Hângănuț

Doar de câteva zile cu temperaturi negative a fost nevoie pentru ca administratorii pârtiei Feleacu să deschidă sezonul de schi pe dealul din partea sudică a orașului. Pensiunea care dispune și de o pârtie modernă de dificultate scăzută a dat astăzi startul la schiat, folosindu-se de ajutorul tunurile de zăpadă.

Cele mai multe dintre locurile în care clujenii ar putea face câteva ture cu schiurile de îndată ce zăpada își face apariția sunt niște fantome pe internet, neavând site-uri sau pagini pe care să găsești informații despre locația lor. Totuși, printre „perlele coroanei” din județul Cluj, se numără pârtia Feleacul care are oferte tentante pentru cei care vor dori să-și petreacă weekend-urile geroase practicând schiul.

Unul dintre punctele de întâlnire ale clujenilor amatori de sporturi de iarnă care optează pentru câteva ore de ski nu prea departe de confortul orașului este Pârtia Feleacul. Aflată la 12 km de Cluj-Napoca, pârtia dispune de șase tunuri de zăpadă care de curând  au fost puse  în funcțiune pentru a putea permite deschiderea pârtiei pentru turiștii din pensiune.

Foto: Radu Hângănuț

Foto: Radu Hângănuț

Stațiunea de schi Feleacu este pregătită să primească schiori începând de miercuri, când administratorii se ocupau de ultimele pregătiri. De îndată ce zăpada va acoperi pârtia complexului, lungă de 756 de metri, va fi organizată și deschiderea oficială a complexului care, promit administratorii, va fi un eveniment mai oficial, urmat de o petrecere ca la carte.

Tot în perioada următoare va fi deschis și snow park din complex, care, potrivit administratorului, are rolul de a aduce pe dealul Feleacului sportivi profesioniști.

„Avem, la fel ca și anul trecut, instalație de nocturnă, teleschi și un centru de unde clienții își pot închiria ski-uri și echipament pentru schi. Ne mândrim cu faptul că avem pe toată lungimea pârtiei wireless pentru internet, astfel că schiorii vor putea posta pozele lor de pe pârtie, fără probleme. Noutatea acestui an este un snow-park unde am amenajat trambuline și alte obstacole pentru snowboard-eri și schiori”, explică Radu Mureșan, administratorul societății.

„Noutatea din acest an, adică Snow Park-ul, va avea o lungime totală de 700 de metri, va avea patru jump-uri și opt elemente pentru cascadorii. Ne așteptăm la multă lume în acest an, după deschiderea acestei noi facilități și ne dorim să atragem și schiori profesioniști în contextul în care pârtia, de dificultate scăzută, atrage în general clienți care vor să învețe să schieze”, spune Radu Mureșan.

Potrivit acestuia, o urcare cu teleschiul va costa 4 lei, însă se vor pune la dispoziție și abonamente zilnice de 10, 15 sau 20 de urcări și va exista și un centru pentru închirierea de schiuri și alte echipamente pentru sporturi de iarnă cum ar fi costume de ski sau sănii.

Cu un click aici puteți vedea harta interactivă a celor mai bune pârtii de schi din Transilvania de Nord.

Distribuie:

Postaţi un comentariu