Pădurar cercetat pentru tăierea ilegală a aproape 300 de copaci

Un pădurar din cadrul ocolului Silvic Horea Apuseni, judeţul Alba este urmărit penal de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu. Aceasta după ce în urma controalelor făcute de poliţiştii din Beliş împreună cu inspectorii ITRSV s-a constat că în cantonul de care pădurarul răspundea au fost tăiaţi ilegal aproape 300 de copaci.

“În 12.12.2013, poliţiştii din cadrul Postul de Poliţie Comunală Beliş au dispus începerea urmăririi penale, în urma probatoriului administrat în cauză, împotriva unui bărbat de 44 ani, din comuna Horea, judeţul Alba, pentru săvârşirea infracţiunii de „neglijenţă în serviciu”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 249 alin. 1 din Codul Penal.

În fapt, în calitate de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Horea Apuseni, judeţul Alba, acesta nu şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe linia pazei efectuate în cantonul aflat în gestiunea sa, iar cu ocazia efectuării a trei inspecţii silvice în cursul anului curent de către poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunală Beliş împreună cu lucrători din cadrul ITRSV Cluj-Napoca, s-au descoperit 267 de arbori tăiaţi ilegal”, se arată în comunicatul poliţiei.

Prejudiciul creat este de 35.946, 46 de lei din care s-a recuperat suma de 21.267, 37 lei.

Pe de altă parte în această săptămână poliţiştii au făcut mai multe controale în domeniul silvic. Cu ocazia acţiunilor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic, în valoare de 24.500 lei. Poliţiştii au confiscat 16, 41 m.c. material lemnos, valoarea totală a materialului lemnos confiscat fiind de 5.370 lei. În cadrul acţiunii, poliţiştii clujeni au confiscat 280 pomi de Crăciun, în valoare de 8.380 lei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu