Orizont Autostrada Transilvania: 2017

Ministru Transporturilor, Ioan Rus, estimează că lucrările la de construcție a autostrăzii Transilvania vor fi finalizate în anul 2017.
“Eu cred că în 2017 o vom avea gata”, a spus Ioan Rus într-un interviu acordat agenției Mediafax, referindu-se la autostrada Transilvania.
“Gilău – Nădăşel, cred că într-o lună începem lucrările, organizare de şantier şi începerea efectivă a lucrărilor, şi din banii din acciza la motorină mai departe, Suplacu de Barcău – Borş, unde, de altfel, o parte din lucrări sunt făcute. (…) Pentru Câmpia – Turzii, înapoi spre Târgu Mureş, avem finanţare europeană, pe fonduri de dezvoltare regională, şi nu avem de la Târgu Mureş la Braşov. Deocamdată, în zona aceasta nu avem identificată o finanţare clară. Vom vedea pe bugetul de anul viitor ce putem introduce”, a declarat Rus .

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumită Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003, de către Guvernul condus de Adrian Năstase, din care făcea parte și actualul ministru Ioan Rus. Lucrările au început în 2004, în baza unui contract de 2, 2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia finalizat până în 2012. Contractul cu Bechtel a fost reziliat în mai 2013, statul român plătind companiei americane 37, 2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Postaţi un comentariu